2024 YILI İÇİN BELİRLENEN 1 FİTRE 130 LİRA

2024 YILI İÇİN BELİRLENEN 1 FİTRE 130 LİRA

Diyanet tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda 2024 fıtır sadakası tutarının kaç lira olarak belirtildiği pek çok kişinin ulaşmak istediği bilgiler arasındadır. Ramazan fitresi 2024 yılı için 130 lira olarak belirlenmiştir.

Diyanet tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda 2024 fıtır sadakası tutarının kaç lira olarak belirtildiği pek çok kişinin ulaşmak istediği bilgiler arasındadır. Ramazan fitresi 2024 yılı için 130 lira olarak belirlenmiştir. Bu tutar, bir kişi için geçerli olan günlük fitre miktarını temsil eder. Dolayısıyla "1 Fitre ne kadar?" diyen kişilere ramazan ayındaki günlük fıtır sadakası tutarının 130 lira olduğu anımsatılmalıdır. Buna ek olarak ramazan fitresinin hangi günde ödenmesi gerektiği de çoğu zaman unutulan konular arasındadır.

                Bu bağlamda "1 günlük ramazan fitresi ne kadar?" sorusuna yanıt arayan kişilere 130 lira tutarındaki fıtır sadakasının vacip olma zamanının Ramazan Bayramı'nın 1. günü olduğu söylenmelidir. Yine Ramazan Bayramı'nın 1. gününde gereksinimi olanlara ödenmesi gerektiği bilinen fitre tutarının bayramda önceki günlerde de verilmesi mümkündür. Bayram günü veya daha sonra da verilebilir, ancak bayramdan sonraya bırakılmamasının mekruh sayıldığı bilinmelidir. 

                30 Günlük Fitre Ne Kadar?

                2024 fitre miktarının ne kadar olduğunu araştıran bireyler genellikle günlük ve aylık fıtır sadakası tutarını aynı anda öğrenmek ister. Ramazan fitresi aynı zamanda oruç fidyesi olarak ödenmesi gereken en az tutarı ifade eder. Ramazan ayında oruç tutmadığı günler için fidye verecek olan kişiler gün sayısını 130 ile çarparak doğru tutarı bulabilir. Buna ek olarak ramazan ayı boyunca oruç tutmayacak olan ve oruç fidyesini aylık olarak ödeyecek kişiler 30 ile 130 lirayı çarpmalıdır. Bu bağlamda günlük 130 lira oruç fidyesi ödenecek olduğunda, 30 günlük fıtır sadakası tutarı 3 bin 900 lira olarak bulunur. 



Anahtar Kelimeler: BELİRLENEN FİTRE
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı