30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NI KUTLADIK

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıldönümünü Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Susurluk'ta da büyük bir coşku ile kutladık.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıldönümünü Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Susurluk'ta da büyük bir coşku ile kutladık.

                30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Törenleri kapsamında, 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat 10.00'da Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı Duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okundu ve Şanlı Türk Bayrağı göndere çekildi. 

                Günün anlam ve önemini belirten konuşma, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Tğm. Hüseyin ARSLAN tarafından yapıldı.

                5 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine uygun iki adet şiir okundu; Atatürk Meydanı'ndaki çelenk sunma ile kutlama töreni sonlandırıldı.

                Aynı gün saat 10.30'da Kaymakamımız beraberinde belediye başkanı olmak üzere tebrikleri makamında kabul etti.

                Saat 11.00'da İlçemiz Yeni Mahallede bulunan Şehitlik, tüm protokolün katılımı ile ziyaret edildi.

                Saat 11.30'da İlçe Müftülüğü tarafından Kayıkçı Mahallesinde bulunan Şehitlik, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Karapürçek Mahallesi ile Göbel Mahallesinde bulunan Şehitlikler ziyaret edilerek, Şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.

                30 Ağustos Zafer Bayramı akşamında saat 20.30'da Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde "ZAFER YÜRÜYÜŞÜ" gerçekleştirildi. 

                KATILIMIN AZLIĞI DİKKAT ÇEKTİ

                30 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenk sunumunda; Cumhuriyet Savcılığının, Meslek Yüksekokul Müdürlüğünün, Şeker Fabrikası Müdürlüğünün, Kamu Bankası ve Özel Bankaların müdür ya da temsilci bulundurmaması; Susurluk halkının çelenk törenine ilgi göstermemesi dikkat çekti.

                Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği’nin 7. Maddesinde; “Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur,” hükmü bulunmaktadır. Bu aynı zamanda çelenk sunma programındaki ön protokolün da Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olduğunu işaret etmektedir. Yönetmelikleri uygulamak da sorumluların görevidir. “Neden böyle?” sorusunu yanıtlayacak, uygulayan değil, yönetmeliği hazırlayanlardır.

                 



Anahtar Kelimeler: AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI' KUTLADIK
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı