550 KURSİYERİMİZE MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERİLDİ

550 KURSİYERİMİZE MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERİLDİ

Tarım İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde kültür mantarı ve Türkiye’de ilk defa tıbbi egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitler

Tarım İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde kültür mantarı ve Türkiye’de ilk defa tıbbi egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitleri ile ilgili eğitim kursu düzenlendi.

                Tarım İl Müdürlüğü, kültür mantarı ve Türkiye’de ilk defa tıbbi egzotik ve fonksiyonel mantarı çeşitleri ile ilgili eğitim kursu düzenledi. Yapılan mantar yetiştiriciliği eğitimde kültür mantarı, Arslan Yelesi, Hindi Kuyruğu, Maitake, Reishi, Shitake, Sarı, İstiridye ve Pembe İstiridye türleri hakkında kursiyerlere teorik ve pratik eğitimler verildi. Bugüne değin eğitimini tamamlamış ve sertifikalarını almış 550 kursiyere toplamda 40 ton kompost dağıtılarak üretime başlamaları adına teşvik yapılmış; ayrıca eğitimlerini tamamlayacak olan 40 kursiyere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 10 ton daha kompost verilerek üretime başlamaları desteklendi. 

                İl Müdürü Erkan ALKAN, tarımın her sektöründe olduğu gibi mantar yetiştiriciliğini de desteklerinden söz etti. Başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan AKÇA’ya, düzenlenen eğitime emek veren Karesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim KURT’a, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitli Sağlığı Şube Müdürü Kaan ERÖZMEN’e ve Eğitici İbrahim Burak ÖRS’e teşekkür ederek kursiyerlere başarılar diledi. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı