AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI

Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır.

Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir.
             Çocuk ve gençlerin gelişim dönemlerinde edindikleri tutum ve davranışlar, ileriki yaşlarda hem genel sağlıklarını hem de ağız ve diş sağlıklarını şekillendirmesi açısından çok önemlidir. Ayrıca, bu dönemde çocuk ve gençler üzerinde ailelerin, öğretmenlerin ve medyanın da etkili olduğu bilindiğinden ülkemiz genelinde bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak, ağız diş sağlığının önemine dikkat çekmek ve doğru alışkanlık kazandırmak amacıyla  “18-24 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası”nda etkinlikler düzenlenmektedir. Ağız ve diş bakımı alışkanlığı çocukluk döneminde edinilmesi gerekir ve bunun için aileye, diş hekimlerine ve aile hekimlerine görevler düşmektedir.Hekimler, aileleri bilgilendirmeli ve 6 aylık periyotlarla diş hekimi kontrollerinin önemini ailelere anlatmalıyız.

             Diş çürüklerinin erken dönemde tanınması dişlerin kaybedilmesini engelleyebilir veya en azından geciktirebilir. Bu hem sağlık açısından, hem de sosyal ve ekonomik açıdan önemli katkılar sağlar. Ağza takma diş takılmasına olan ihtiyacı azaltır. Hiçbir şey kendi doğal dişlerimizin yerini tutamaz. Kalıcı dişlerin erken dökülmesi beslenme sorunlarına neden olur. Doğal dişlerin uzun süre dayanmasında ağız ve diş bakımının önemi çok büyüktür. 
            İlçemizde de Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında okullarımızda eğitimlerimiz düzenlenmiştir ayrıca 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü kapsamında İlçemiz Kaymakamı Muammer KÖKEN ‘in katılımıyla diş hekimimiz Sayın Gülbahar KÖKEN tarafından özel çocuklarımıza yönelik Beş Eylül Özel Eğitim Sınıflarında konunun önemi ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı ayrıca diş fırçalama maket üzerinde gösterildi son olarak da çocuklarımıza diş fırçası ve macunu hediye edildi.



Anahtar Kelimeler: SAĞLIĞI HAFTASI
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli