AİLE DESTEK MERKEZİ SERGİSİ AÇILDI

AİLE DESTEK MERKEZİ SERGİSİ AÇILDI

Susurluk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı olarak faaliyet yürüten Susurluk Aile Destek Merkezi (ADEM) 1'inci dönem kursiyerlerin el emeği ve göz nuru ile üretmiş oldukları ürünlerin sunum ve satışının yapıldığı sergi

Susurluk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı olarak faaliyet yürüten Susurluk Aile Destek Merkezi (ADEM) 1'inci dönem kursiyerlerin el emeği ve göz nuru ile üretmiş oldukları ürünlerin sunum ve satışının yapıldığı serginin açılışı yapıldı.

                Susurluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı ADEM'in 1'inci Dönem kursiyerlerinin el emeği ve göz nuru ile ürettikleri ürünler, saat 11.00'da Adnan Menderes Parkı'nda sergilendi.

                Sergi açılışından önce konu ile ilgili konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Başak Filiz ERDEL, Cumhurbaşkanlığı Makamının 09.11.2022 tarihli onayları ile uygulanmasına karar verilen ADEM'lerde, devlet-millet kaynaşmasını sağlamak amacı ile; sosyoekonomik, sosyokültürel mesleki ve kişisel gelişim kursları verilmektedir. 18-60 yaş arası SYDV yardım şartlarını taşıyan kadınlar hedef kitledir," diyerek başta Kaymakam Muammer KÖKEN olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN'a, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Haydar ÇETİNKAYA'ya, İlçe Halk Eğitimi Müdürü Mehmet GÜNGÖR'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

                Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN de yaptığı konuşmada; "Aile Destek Merkezi projesinin bütçesi 1 milyon 650 liraydı. Vakıf imkanlarıyla 2 milyon liraya yakın para harcanarak ADEM binasını çok kullanışlı bir hale getirdik. Küçük çocukları olan kursiyerlerin çocukları için de kreş açtık. Kursa geldiklerinde çocuklarını kreşteki görevliye gönül rahatlığı ile teslim ederek işlerinin başına geçiyorlar.           

                Bir konuyu aydınlatmak istiyorum. Susurluk'ta ADEM'in açtığı kurslar var, BALMEK'in açtığı kurslar var, Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı kurslar var, Belediye Başkanlığı'nın açtığı kurslar var... Kurs açan hiçbir kurum ya da kuruluş birbirine rakip değildir. Amaç, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı artırmak, aile bütçesine bir nebze de olsa katkı sunmaktır.             

Sevgili Susurluk halkına sesleniyorum; Buyurun, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinden sizler de bir/birkaç ürün alarak destekte bulunun," dedi. (GÜRDAL ERGEN)



Anahtar Kelimeler: DESTEK MERKEZİ SERGİSİ AÇILDI
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli