ASLANYELESİ MANTARI HASADI YAPILDI

ASLANYELESİ MANTARI HASADI YAPILDI

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan Balıkesir’de ilk defa üretimi yapılan Aslan Yelesi mantarı hasadına katıldı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman  Müdürü Erkan Alkan Balıkesir’de ilk defa üretimi yapılan Aslan Yelesi mantarı hasadına katıldı.

Balıkesir’de Kültür Mantarı üretiminin yanı sıra Egzotik, Tıbbi ve yenilebilir mantarlardan Aslan Yelesi başta olmak üzere Maitake, Shiitake, Hindi Kuyruğu, Reishi, Sarı İstiridye, Kırmızı İstiridye ve Kral İstiridye mantarı üretimine başlandı.

Aslan yelesi mantarının yanı sıra Maitake, Shiitake, Hindi Kuyruğu, Reishi, Sarı İstiridye, Kırmızı İstiridye ve Kral İstiridye gibi çeşitli mantarların şu anda tohumu da dâhil olmak üzere üretimi yapılmakta.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde üreticilerimize yapılan eğitimlerle, Büyükşehir Belediye Başkanlığımınca verilen ücretsiz kompost dağıtımlarıyla ve mantar üretim çadırları ile desteklenerek mantar üretiminin Balıkesir’de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman  Müdürü Erkan Alkan, % 60’ı kadınlardan oluşan 800 kişiye verilen mantar üretimi eğitimleri farklı çeşitteki mantar türlerinin üretiminin Balıkesir’ e kazandırılmasından ve maddi sermaye olmadan üretime geçmesinde imkân sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına, üretici İbrahim Burak Örs’e ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen’ e ve emek veren tüm personellere üreticilerimiz adına teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: ASLANYELESİ MANTARI HASADI YAPILDI
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı