BALIKÇILARIN AV YASAĞI 1 EYLÜL'DE SONA ERDİ

BALIKÇILARIN AV YASAĞI 1 EYLÜL

Balıkçıların av yasağı ortadan kalktı... 31 Ağustos'u 1 Eylül'e bağlayan gece denize açılan balıkçı tekneleri ağlarını suya bıraktı. Bandırma Körfezi'nde avlanan balıkçı teknelerinin ağlarına ağırlıklı olarak sardalye ve hamsi

Balıkçıların av yasağı ortadan kalktı... 31 Ağustos'u 1 Eylül'e bağlayan gece denize açılan balıkçı tekneleri ağlarını suya bıraktı. Bandırma Körfezi'nde avlanan balıkçı teknelerinin ağlarına ağırlıklı olarak sardalye ve hamsi takıldı.

                Gemilerden karaya çıkan balıklar, gerçekleşen mezadın ardından çevre il ve ilçelere sevk edildi.

                "Bu Yıl, Geçen Yıla Göre Hamsilerin Daha İri Olduğunu Görüyoruz"

                Bandırma Balık Hali yetkilisi Özcan ATEŞ, AA muhabirine, sardalyenin kasasının incelik ve kalınlığına göre 300 ile 600 TL olduğunu iletti. Hamsinin kasasının 800 ile 1000 TL arası seyrettiğini, istavritin kasasının ise 400 ile 600 TL'den alıcı bulduğunu söyledi.

                Balıkçılık firması Yönetim Kurulu Başkanı Osman KOCAMAN da Bandırma Körfezi'nde sezonu hamsi ile açtıklarını dile getirdi. KOCAMAN; "Henüz sular sıcak olduğu için balıkçılığın devamı, gelişmesi hakkında çok kuvvetli fikirde bulunamayız. Sular biraz serinlerse balığın çok daha fazla toplanması mümkün. Ama en azından bu yıl, geçen yıla göre hamsilerin daha iri olduğunu görüyoruz," dedi. 

                “Sezon, Bol ve Bereketli Geçsin”

                Bandırma Belediye Başkanı Tolga TOSUN, sezonun bol ve bereketli geçmesini ümit ettiklerini belirterek; “Bandırma ve Erdek Bölgesi, Türkiye balıkçılığında önemli bir yere sahip. Denizimiz ne denli bereketli olursa hem Bandırma’da hem de ülkemizdeki vatandaşlarımızın protein gereksinmesi karşılanmış olacak,” diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: BALIKÇILARIN YASAĞI EYLÜL'
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı