BALIKESİR CHP İL BAŞKANLIĞI ADAY SAYISI 4’E YÜKSELDİ

BALIKESİR CHP İL BAŞKANLIĞI ADAY SAYISI 4’E YÜKSELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Balıkesir yeni İl Başkanının seçilme süreci sürüyor. Adaylığını resmi olarak açıklayan Ömür BOYUER'in ardından Avukat Uğur ÇELİKBAŞ, Erden KÖYBAŞI, İrfan BARIŞ ve Nurullah Barış ALMAR da İl Başkanlığına

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Balıkesir yeni İl Başkanının seçilme süreci sürüyor. Adaylığını resmi olarak açıklayan Ömür BOYUER'in ardından Avukat Uğur ÇELİKBAŞ, Erden KÖYBAŞI, İrfan BARIŞ ve Nurullah Barış ALMAR da İl Başkanlığına aday olduklarını açıkladı.

                Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Örgütünün 05 Ağustos'ta Erdek ile başlayan olağan ilçe kongreleri,10 Eylül Pazar günü yapılan Gömeç İlçe Başkanlığı kongresi ile sona erdi. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrildi.

                CHP'de il başkanlığına aday olacağını resmi olarak ilk açıklayan Ömür BOYUER olmuştu. Anımsanacağı gibi 19 Ağustos'ta Susurluk İlçe Kongresinde söz alan BOYUER, İl Başkanlığına aday olacağını Susurluklu CHP'lilere de duyurmuştu. İl Başkanı adayı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 20.30’da Susurluklu CHP’liler ile buluşarak, seçildiği takdirde neler yapacağını partililer ile paylaştı. 

                Av. Uğur ÇELİKBAŞ da yazılı bir metin ile il başkanlığına aday olacağını açıklamasının ardından, 11 Eylül Pazartesi günü saat 12.00'da Balıkesir CHP İl binasında yaptığı basın açıklaması ile yapılacak İl Kongresinde İl Başkanlığına aday olacağını bir kez daha açıkladı.

                13 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 19.00’da Susurluk’a gelen İl Başkanı ve Başkan Adayı Erden KÖYBAŞI, Susurluklu CHP’liler tarafından parti binası önünde karşılandı. KÖYBAŞI, yaptığı konuşmada, İl Başkanlığına aday olduğunu söyleyerek; İl Başkanlığını başka bir amaç için kullanmayacağını kendisine basamak yapmayacağını belirterek amacının; yerel seçimleri kazanmak, CHP’yi iktidara getirmek olduğunu söyledi.

14 Eylül Perşembe günü saat 15.00’da Milletvekilimiz Ensar AYTEKİN, Susurluk’u ziyaret etti. AYTEKİN, yerel seçimlerde tüm partilileri göreve davet etti, Büyükşehir’in yanı sıra ilçe belediyelerinin birçoğunu da CHP’nin kazanacağını belirtti.

Aynı gün saat 16.15’te İl Başkanı Adayı İrfan BARIŞ, Susurluk’taydı. Önceki dönem İl Başkanlarından biri olan İrfan BARIŞ, Balıkesir’i, Balıkesir seçmenini çok iyi tanıdığını belirterek, Balıkesir ve ilçelerinin sorunlarına çare üretebileceğini, çünkü yıllardır bu partinin bir neferi olarak yılmadan çalıştığını; delegelerin oyuna talip olduğunu söyledi. 

                BALIKESİR CHP İL KONGRESİ 24 EYLÜL’DE

                İl Kongreleri 16 Eylül'de Elazığ ve Muş’la başladı, 15 Ekim'de tamamlanacak. Balıkesir CHP İl Kongresi ve Ankara İl Kongresi 24 Eylül’de, İstanbul İl Kongresi ise 8 Ekim’de yapılacak. İl Kongreleri ile birlikte partinin başkanını seçecek 1370 delege de belirlenmiş olacak.

38. CHP Olağan Kurultayının 5 Kasım’da yapılabileceği konuşuluyor. Buna göre; CHP Genel Başkanlık seçiminin Kasım ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor. (GÜRDAL ERGEN)



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı