BALIKESİR MERKEZ İLÇE CHP BAŞKANLIK SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

BALIKESİR MERKEZ İLÇE CHP BAŞKANLIK SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

Balıkesir Merkez İlçe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başkanlık seçimleri tamamlandı. Karesi'de Yücel ERİŞEN, Altıeylül'de Sinan AYHAN seçimleri kazandı.

Balıkesir Merkez İlçe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başkanlık seçimleri tamamlandı. Karesi'de Yücel ERİŞEN, Altıeylül'de Sinan AYHAN seçimleri kazandı.

                CHP İlçe kongresinde başkanlığa Yücel ERİŞEN seçildi. Beyaz liste ile seçime giren Yücel ERİŞEN, 196 oyla başkan seçildi. Karesi İlçe Başkanı ve başkan adayı Mahmut ARICAN'ın mavi listesi ise 90 oyda kaldı. 3 oy geçersiz sayıldı.

                CHP Karesi İlçe Başkanlığının 4'üncü olağan genel kurulu 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü Karesi AVM toplantı salonunda gerçekleştirildi. 22'nci dönem Balıkesir CHP Milletvekili Orhan SÜR'ün iki adayın ortak önergesiyle divan başkanlığına seçildiği kongreye İl Başkanı Erden KÖYBAŞI Milletvekili Serkan SARI, önceki dönem milletvekilleri Mehmet TÜM, Ergün AYDOĞAN, Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Fikret ŞAHİN, Balya Belediye Başkanı Orhan GAGA ve Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem HİMAM ile ilçe başkanları ve partililer katıldı.

                CHP ALTIEYLÜL İLÇE BAŞKANI SİNAN AYHAN

                 CHP Altıeylül İlçe Başkanlığına Sinan AYHAN seçildi. Beyaz liste ile seçime giren ve 148 oy alan Sinan AYHAN bir oy farkla ipi önde göğüslerken, Hakan KESKİN 147 oy aldı. Hüseyin YENİTÜRK 52 oyda kaldı.

                CHP Altıeylül İlçe kongresi 27 Ağustos 2023 Pazar günü Hasan Can Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Balya Belediye Başkanı Orhan GAGA'nın divan başkanlığını üstlendiği kongrede özellikle son seçimdeki aday belirleme yöntemi, seçim yenilgisi ve Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU'na yönelik eleştiriler tansiyonu artırdı.

                Kongreye CHP İl Başkanı Erden KÖYBAŞI, Milletvekili Serkan SARI, önceki dönem milletvekilleri Önder KIRLI, Orhan SÜR, Ergün AYDOĞAN, Mehmet TÜM, Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Fikret ŞAHİN, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

                TEK OY SONUCU BELİRLEDİ

                Kongrede 422 delegeden 347'si oy kullandı. Gençlerle il başkan adaylarından Ömür BOYUER ve ekibi ile Altıeylül eski ilçe başkanı Hakan ŞEHİRLİ'nin desteklediği 33 yaşındaki mali müşavir Sinan AYHAN 148 oyla Altıeylül'ün yeni ilçe başkanı oldu. Partinin önemli isimlerinin desteklediği Hakan KESKİN'in yeşil listesi ise sadece 1 oyla 147 oyla seçimi kaybetti. Milletvekili Serkan SARI ve il yönetiminin açık destek verdiği Hüseyin YENİTÜRK ise sadece 52 oy alabildi. (GÜRDAL ERGEN)

                



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli