BALIKESİR'DE EĞİTİM-SEN 12. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

BALIKESİR

Balıkesir'de Eğitim-Sen 12'nci Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu yapıldı.

Balıkesir'de Eğitim-Sen 12'nci Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu yapıldı.

                Balıkesir Eğitim-Sen Başkanı Gürbüz ŞAHİN, yaptığı konuşmada; "Olağanüstü kongre ile göreve geldiğimiz günden bu yana, il ve ilçelerdeki tüm iş yerlerine ulaşmaya çabaladık. İş yerlerindeki emekçilerin görüş ve önerilerini dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürdük. Günlük istifaların yaşandığı bir dönemde önceki yönetimin sendikayı bölen tutumuna son vererek bu iki yıllık süreçte yüzlerce yeni üye kazandık," şeklinde konuştu.

                Balıkesir'de işçi sendikalarını bir araya getirerek Sendikalar Birliği'ni oluşturduklarını ifade eden ŞAHİN; "Üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Bugün sendikamızın karar vermesi gereken önemli bir soru var. Toplumsal muhalefet sendikacılığı mı yapacağız, yoksa gerçek bir sınıf ve emek örgütü olma hedefiyle sınıf sendikacılığı mı yapacağız? Biz,iş yerlerinden başlayarak emekçilerle birlikte karar alan ve uygulayan bir emek örgütü olmak için mücadele edeceğiz," diye konuştu.

                Konuşmaların ardından seçimlere geçildi; Emek ve Dayanışma Grubu'nun oluşturduğu liste, Gürbüz ŞAHİN'in başkanlığında seçimleri kazandı. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı