BAŞKAN GÜNEY: "MEZARLIKTA 9 KİŞİLİK YER KALDI!"

BAŞKAN GÜNEY:

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, 12 Aralık 2023 Salı günü saat 15.00'da Susurluklu yerel basın mensupları ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda, mezarlığın durumu ile Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ele al

                Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, 12 Aralık 2023 Salı günü saat 15.00'da Susurluklu yerel basın mensupları ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda, mezarlığın durumu ile Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ele alındı.

                Başkan Nurettin GÜNEY, toplantıya katılan yerel basın mensuplarına teşekkür ederek; "8,5 yıl dağlarda çarpıştım. 2 oğlumun da nasıl büyüdüğünü görmedim. Eşim öğretmen, Susurluk’a tayin istedik, çıkmadı. Balıkesir’de oturmak zorunda kaldık. Eşim emekli olur olmaz Susurluk’a yerleşeceğiz. 

Son günlerde sık sık şehir mezarlığı dile getiriliyor. Bu konuda sözü Muhtarlık İşleri Müdürü Emrullah KOVANCI'ya bırakıyorum," dedi.

                Emrullah KOVANCI yaptığı açıklamada; "Belediye Başkanımız tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 7 kez yazı yazıldı. Son yazımızda da Susurluk ilçe merkez mezarlığımızdaki defin yerlerinin azaldığını ve 13 Eylül 2023 tarihli yazılarımız ve fotoğraflar ile ilçe mezarlığındaki defin yerlerinin neredeyse bittiğini belirttik. Şu an itibarı ile fotoğrafta da gördüğünüz gibi sadece 9 kişilik mezar yerimiz kaldı. Bu kısımlara kazıcı sokarak mezar yeri açmamız zor oluyor. Cenazeleri, son iki yıldır mezar üstüne defin marifetiyle bugünlere gelebildik. 

                2023 yılı başında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilgili mezarlık için ihale, proje ve görselleri ilan etmişti. Ancak Susurluk ilçe merkezindeki mezarlık alanının yapımına halen başlanmaması vatandaşlarımız arasında derin üzüntüye sebep oluyor. Belediye Başkanımız Nurettin GÜNEY, bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında da bir konuşma yaparak, dikkatleri Susurluk'ta yapımına bir türlü başlanmayan mezarlık yerine dikkat çekmişti. 

                Büyükşehir Belediyesi mezarlık yapım işini 21 milyon 950 bin liraya ihale etti. Mezarlığın yapımına 14 Aralık 2022 tarihinde başlanacak ve 300 iş gününde, yani 09 Ekim 2023 tarihinde çalışmalar sonlandırılarak mezarlık yeri teslim edilecekti. Ancak yeni yeni mezarlık alanının çok küçük bir bölgesinde çalışma başlatıldı. Susurluk halkı ilçe mezarlığının ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyor," dedi.

                KÜLTÜR MÜDÜRÜ SERDAR SARIDAŞ: "SOSYAL ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

                Susurluk Belediyesi Kültür İşler Müdürü Serdar SARIDAŞ da söz alarak son günlerde yapılan kültür ve sosyal çalışmalar hakkında katılan gazetecilere bilgi sundu.

                Müdür SARIDAŞ yaptığı konuşmada; “Son bir ay içinde yaptıklarımız ve yapmayı planladığımız programlarımız şöyle: Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Final Akademi ile birlikte 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı düzenledik. 13 Kasım’da “Sihirli Annem” Çocuk Tiyatrosu sahne aldı. 24 Kasım’da “80’ler 90’lar Öğretmenler Günü Özel Programı sunuldu. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından “Keskinli Taşan Kardeşler” müzik gösterisi sunuldu. 07 Aralık Perşembe günü Engelli Rehabilitasyon Merkezleri’ne sinema filmi gösterisi yapıldı. 09-10 Aralık tarihlerinde Odunpazarı Kent Konseyi Kim Tiyatro ekibi sahne aldı.

                18 Aralık’ta Selahattin ALTINBAŞ’ı Anma Programı, 20 Aralık’ta da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘Yakın Tarihte Ortadoğu” Konulu Konferans düzenleyeceğiz. 23 Aralık’ta Koro Susurluk yine halkımızı coşturacak. 24 Aralık’ta Balıkesir Sanat “Türk Kadını Efsanesi”ni, 28 Aralık’ta da Susurluk Belediye Tiyatrosu seyircilerle buluşacak,” dedi. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı