BAŞKAN GÜNEY: "YAPTIKLARIMIZLA SUSURLUK'UN GELECEĞİNE DAMGA VURUYORUZ!"

BAŞKAN GÜNEY:

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, ilçeye kazandırılan yeni projelerin tanıtılması amacı ile kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. İnşaatı devam eden Susurluk Kültür Sanat Merkezi de gezildi.

Susurluk Belediyesi tarafından Susurluk'a kazandırılan yeni projelerin tanıtımı için yerel basına kahvaltılı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, Başkan Yardımcısı Sibel SARI, Susurlukspor Başkanı Seçkin ARIK, ilgili belediye çalışanları ve yerel basın mensupları katıldı. Atatürk Parkı 3 Nolu Çay Bahçesi'nde bulunan Camlı Kahvaltı mekanında gerçekleştirilen Basın Toplantısında, Susurluk'un gündemi değerlendirildi. Görüşme, Susurluk Belediyesi'ne ait işletmelerin tanıtımı ile devam etti.

                Sunumu, Serhat CAN gerçekleştirirken açıklamalarda bulunan Başkan GÜNEY, Susurluk'un turistik bir bölge olduğuna değinerek ilgili kurumlarca bu görüşün teyit edildiğini, Ayran Evi'nin de Susurluk Tanıtım Yeri olarak seçildiğini belirtti. Susurluk'un ses getiren ve her yaştan herkesin ziyaret etmek için uğrayacağı turizm merkezi haline getirmek için çalışmalarının aralıksız devam edeceğini de belirten Başkan GÜNEY; "Bundan böyle Susurluk, ana yoldan gelip geçilen bir ilçe olmayacak. Bu yoldan geçenler Susurluk'u içeriden de görmek için bizleri ziyaret edecekler," dedi. 

                SUSURLUKLU KADINLARIN "GÜN YERİ"

                   Yerel Basın mensuplarına ilk olarak, Susurluklu kadınların sosyalleşme ve "Gün Yeri" olarak saptanan "Gün Kafe" tanıtıldı. Gün Kafe'nin kendi evinde konuk ağırlamaya olanağı olmayanlar için kullanıldığını söyleyen GÜNEY, değişik bir ortam arayışı olanlara da hizmet sunduğunu belirtti. Sözlerinin devamında; "Susurluklu kadınlar, GÜN KAFE'de kendi el yapımı atıştırmalıklarını getirerek gün davetlerini burada gerçekleştiriyorlar. İsteğe göre oluşturulan 'Gün Menüsü'nden ikramlıkları buradan da temin ederek konuklarını ağırlıyorlar. Daha önceden kapalı olan bu mekanı açarak kadınlarımızın daima kullanabileceği bir hale getirdik. Dikkat ederseniz Belediyeye ayrılan bu mekanların hepsi bölümlere ayrılarak, kimsenin birbirinden rahatsız olmadan vakit geçirebileceği yerler haline getirdik. Bunun yanında Belediye Çay Bahçesi’nin içine bir de ‘BEBEK BAKIM ODASI’ yerleştirerek halkımızın hizmetine sunduk,” dedi.

                KİTAP KAFE DOLUP TAŞIYOR

                İkinci durak noktası, Susurluk Belediyesi’nin yakın zamanda özelikle Belediye Başkan Yardımcısı Sibel SARI’nın çok büyük gayretleri ile oluşturulan ‘KİTAP KAFE’ oldu. Bu tür hizmetlerin sadece Susurluk’ta yapıldığına dikkat çeken Başkan GÜNEY; “Üniversite sınavlarına hazırlanan veya okuldaki derslerine çalışmak isteyen herkes, sabah 09.00 ile gece 23.00’a değin Kitap Kafe’den faydalanabilir. Sınırsız ve ücretsiz internet hizmeti veren Kitap Kafe iki bölümden oluşuyor. İlk kısım ders çalışma bölümü olarak kullanılırken, ikinci bölüm kafe olarak kullanılıyor. Gün içinde oldukça kalabalık olan Kitap Kafe’de akşam saatlerinde yer bulmak neredeyse imkansız hale geliyor,” ifadelerini kullandı.

                SUSURLUK ŞİMDİYE DEĞİN BÖYLE HİZMETLER GÖRMEDİ

                 Basın mensuplarına, Susurluk Belediyesi’nin şimdiye değin gerçekleştirilen en büyük projelerinden biri olan ‘Susurluk Kültür Sanat Merkezi’ inşaat alanı gezdirildi. Projeyi planlı çalışarak sonlandıracaklarını belirten Başkan GÜNEY; “İnşaat Mühendisi, Mimar ve Resmi İşler ile uğraşan çok değerli bir kadromuz var. Şimdiye değin Susurluk’ta böyle bir proje yapılmadı. Gördüğünüz gibi her bakımdan gelişen şehrimize ayrı bir değer katacak olan Kültür Sanat Merkezi’ni büyük bir olasılıkla 2023 yılı mart ayında halkımızın hizmetine açacağız,” dedi.

                CUMHURİYET’E YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

                Sunumu gerçekleştiren Serhat CAN; “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlamaya başlıyoruz. Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yılından başlayıp tüm yıl boyunca “Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve CUMHURİYET’in Kazanımları’ndan yola çıkan etkinliklerle CUMHURİYET’i yeniden anlayan ve anlatan bir proje ile kutluyoruz. Anmak için ANLAMAK, Anlamak için ANLATMAK,” dedi.

Başkan Nurettin GÜNEY de sözlerini şöyle tamamladı: “Susurluk’umuza hizmetlerimizde; Tüm çalışanlarımızda demokrasiye olan bağlılığımız ile, Cumhuriyetçiliğimize, Yapılan iş paylaşımında, çalışma arkadaşlarımız ve hemşehrimizden aldığımız gücümüz, yerli ve milli üretim anlayışımız; Milliyetçiliğimize,

Halkın her kesimine ulaşan, herkesin mutluluğu için çalışan bir anlayışla Halkçılığımıza, Yönetimde, hiç kimseye yaşam tarzından ve manevi duygularından dolayı ayrım yapmayan prensiple Laikliğimize, Her adımımızda üretimi, çalışmayı özendiren ve devletimize sonsuz bağlılığımızla, Devletçiliğimize, Modern çağın yeniliklerini, gençlerle birlikte takip ederek ve yapılamaz denenleri yapan ülkümüzle İnkılapçılığımıza Yani; Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Cumhuriyetimize yakışır bir şekilde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli