BAYRAM TATİLİ İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

BAYRAM TATİLİ İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Balıkesir Valiliği, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram tatilinin huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesini sağlamak için tedbirleri aldı.

Balıkesir Valiliği, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram tatilinin huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesini sağlamak için tedbirleri aldı.

                Balıkesir'de Valilik tarafından alınan tedbirlerle tatil süresince trafikten, asayiş olaylarına, sağlıktan toplu taşımaya, piyasa fiyatları ile hayvan pazarının denetimine, şehitliklerini temizliğinden haberleşme ve elektrik dağıtımında yaşanabilecek arızalara değin birçok kamu hizmetinin sunulmasında aksaklık oluşmaması için ilgili tüm kurumlar uyarıldı.

                TRAFİK TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEDE

                Bayramın yanı sıra yaz sezonu nedeni ile turizm hareketliliğinden kaynaklı yoğunluk yaşanması öngörülen Balıkesir'de alınan tedbirlerle trafik yönünden oluşabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

                Trafik kazalarını önleyebilmek için alınan hassas tedbirler, başta hız ihlalleri olmak üzere, toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik alınan tedbirler bayram öncesi ve sonrasını kapsıyor. Körfez bölgesinde trafik yoğunluğu da beklendiğinden Altınoluk - Altınova ve Balıkesir - Edremit güzergahı üzerinde her 10 kilometrede bir trafik ekibinin bulunması dikkat çeken tedbirler arasında yer alıyor.

                KAZASIZ BİR BAYRAM İÇİN TEDBİRLER SIKLAŞTIRILIYOR

                Balıkesir Valiliği tarafından alınan genel trafik tedbirlerinin yanında tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde karayolu üzerinde tarımsal zirai araçlar, traktörler ve benzerlerinin uygunsuz olarak trafikte seyretmelerine izin verilmeyecek.

                Yaz mevsiminde motorlu bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının daha fazla karayolu üzerinde bulunması beklendiğinden motor kullananların üzerinde koruma başlığı ve gözlüğü, diğer araçlarda ise emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri kullanımı ile ilgili denetimler hassasiyetle yürütülecek.

                Vatandaşları yoğun olarak bulunabileceği alanlarda meydana gelebilecek asayiş olaylarına karşı üst seviyede alınan tedbirler kapsamında; hava alanları, tren ve otobüs garları, alışveriş merkezleri, Pazar yerleri, çocuk oyun alanları, eğlence mekanları, içkili ve içkisiz umuma açık yerler Jandarma ve Emniyet birimlerince etkili şekilde denetlenecek. 



Anahtar Kelimeler: BAYRAM TATİLİ ÖNLEMLER ALINDI
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı