BUDAMA VE YETİŞTİRİCİLİK KONULARINDA UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

BUDAMA VE YETİŞTİRİCİLİK KONULARINDA UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Meyve Ağaçlarında Bol ve Kaliteli Ürün Almanın Yolu Doğru Budamadan Geçer…

Meyve Ağaçlarında Bol ve Kaliteli Ürün Almanın Yolu Doğru Budamadan Geçer…

Bir ucu Kaz Dağları'na, bir ucu Madra Dağı'na dayanan Havran’da lezzetiyle ön plana çıkan Coğrafi İşaretli Siyah İncirin üretim alanlarında uygulamalı olarak budama ve yetiştiricilik konuları hakkında uygulamalı olarak eğitim verildi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN ile Havran Kaymakamı Enver ÖZDERİN, meyveciliği geliştirme kapsamında çiftçilerimizle bir araya geldi. 

İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik ekiplerince üreticilerimize incir ağaçlarında budama metotları, budamada kullanılan alet ve ekipmanlar, dal şekilleri, hastalık ile zararlılar ile mücadele gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı.

Kaliteli meyve üretimi ve bakım beslemenin yanı sıra doğru zaman ve yöntemle yapılan budama sonucunda oluşacağının önemine değinen İl Müdürü Alkan, il genelinde yürütülen meyveciliği geliştirme projesi kapsamında kurulan kapama meyve bahçeleri ile incir yetiştiriciliğinde yapılan demonstrasyon çalışmalarından bahsetti.

Yapılan programa Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN, Havran Kaymakamı Enver ÖZDERİN, İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri, Havran-Burhaniye-Ayvalık-Edremit-Gömeç-İvrindi-Kepsut-Sındırgı İlçe Müdürleri ve üreticiler katıldı.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false