BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA BAŞKAN GÜNEY 3 ÖNERGE SUNDU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA BAŞKAN GÜNEY 3 ÖNERGE SUNDU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, 14 Kasım 2023 Salı günü toplandı. Meclis toplantısına, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY'in 3 önergesi damga vurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, 14 Kasım 2023 Salı günü toplandı. Meclis toplantısına, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY'in 3 önergesi damga vurdu.

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, 14 Kasım 2023 Salı günü yapıldı. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, Meclis Başkanlığına 3 önerge sundu. Önergeler şöyle:

                1. İlki 31.08.2020, sonuncusu 13.09.2023 olan Susurluk Belediyesi'nin Büyükşehir'e yazdığı 7 ayrı yazının ilgisi çekilerek; 

                "İlgi yazılarımız ile 4 yıldır Susurluk İlçe Merkez mezarlığımızdaki defin yerlerinin azaldığını ve en son 13.09.2023 tarihli yazımız ve fotoğraflarımız ile İlçe mezarlığındaki defin yerlerinin neredeyse bittiğini belirtmiştik. İlçe merkezimizdeki cenazelerin özellikle son 2 yıldır mezar üstüne defin martifeti ile bugünlere gelebildik.

                ... Bu açıklamalar ışığında Projesi ilan edilen Susurluk Merkez İlçe Mezarlığının ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmekte olup, Gereğini saygılarımla arz ederim.

                2. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Anonim Şirketi tarafından, İlçemiz sınırları içerisinde, vatandaşlarımıza hizmet verilen (41 yerleşim yerinin adı yazılı); 

                Güzergahlarında vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetlerine erişim anlamında, güzergah planlamasında halkımızın yoğun olarak kullandığı bölgelerden toplu taşıma araçlarına binme, inme ayrıca Toplu Taşıma araç güzergahların ilgili kırsal mahallelere giderken ilçe merkezinden geçmelerinin sağlanması, böylece vatandaşlarımızın Toplu Taşıma araçlarına ulaşmak için  Otogar'a gitmesine ve Bursa-Balıkesir karayolunu ellerinde pazar ya da ihtiyaç malzemeleri olduğu halde geçmelerine gerek kalmadan ilçe merkezinde belirlenen duraklardan alarak evlerine ulaşmaları sağlanması hususunda, Gereğini saygılarımla arz ederim. 

                3. İlçemiz Yahyaköy Mahallesinin içme ve kullanma suyu isale hattı Kurucaoluk-Günaydın-Yağcıköy Mahallesi güzergahından gelmekte olup, uzun yıllardan beri aşırı kireçli olmasından kaynaklanan sorunların (insan sağlığına olumsuz etki yapması, çamaşır, bulaşık vb. gibi makinelerin arıza yapmasına sebep olması) çözülmesi  için şehir merkezinin şebekesini kullanmakta olan Şeker (Esentepe) Mahallesinden isale hattı çekilerek uzun yıllardan beri süre gelen Yahya köy Mahallesi içme ve kullanma suyu sorununun kalıcı vaziyette çözülmesi hususundaki önergemi saygılarımla arz ederim." 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli