CHP İL BAŞKANI ERDEN KÖYBAŞI PARTİLİLERİ UYARDI

CHP İL BAŞKANI ERDEN KÖYBAŞI PARTİLİLERİ UYARDI

İl Başkanı Erden KÖYBAŞI, Dilek YALÇIN'In milletvekilliği aday adaylığı toplantısı öncesinde yaklaşan seçimi değerlendirdi.

İl Başkanı Erden KÖYBAŞI, Dilek YALÇIN'In milletvekilliği aday adaylığı toplantısı öncesinde yaklaşan seçimi değerlendirdi. Seçim yaklaşırken heyecanın da arttığını söyleyen CHP İl Başkanı KÖYBAŞI, partililerin açıklanan anketlere göre rehavete kapılmamasını isteyerek seçimi kazanmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

                Yaklaşan seçim öncesinde Sandık Kurulu Başkanı belirlenme sürecinde yaşanan aksaklıklar hakkında bilgiler veren KÖYBAŞI, seçimde karşılarında önemli bir devlet gücünün bulunacağına dikkat çekti. Devleti temsil eden makamların parti devleti gibi çalıştığını ileri süren CHP İl Başkanı Erden KÖYBAŞI, Sandık Kurulu Başkanlığında bulunacak devlet memurlarının belirlenme sürecinin vaktinde duyurulmadığını ifade etti.

                "ÖNÜMÜZDE CİDDİ BİR GÜÇ VAR"

                CHP İl Başkanı Erden KÖYBAŞI, ilk olarak partilileri rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. KÖYBAŞI; "Seçim yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Ankara'dan gelen olumlu hava, kamuoyunda yaşanan olumlu hava, her ne kadar bugüne değin paylaşılan anketlerde kafa kafaya görünse de artık ciddi şekilde fark açılarak sonuca yaklaşıyoruz. Paylaşılan anketlerde kararsızlar eşit olarak dağıtıldığı için aradaki fark çok büyük değil, yüzde 10-12'lerde. Ancak unutmayın ki Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verecek olan açıkça söyleyebiliyor, vermeyecek olan da açıkça söyleyebiliyor Millet İttİfakı'na. Ama AKP'ye vermeyecek olan söyleyemiyor, 'kararsızım' diyor. Onun da dönüşü sandıkta olacak. Göreceksiniz ki sandıkta farklı olarak hezimetle sonuca katlanacak mevcut iktidar. Ancak bu bizde rehavet ve seçimi aldık algısı yaratmamalıdır. Önümüzde ciddi bir güç var. Hazinesiyle, hakimiyle, polisiyle, savcısıyla, askeriyle, örgütüyle bir devlet var karşımızda. Çünkü artık devlet, parti devleti oldu. Devletin başı, partinin genel başkanı, Devleti temsil eden en büyük mülki amir olan Valilik devletin başı parti başkanı olunca da valilikler maalesef partinin il başkanı, kaymakamlıklar ilçe başkanı gibi çalışır hale geldi. Bu da hepimizin çok daha dikkatli ve titiz olması gerektiği sonucunu doğuruyor," diye konuştu.

                "13 KADIN 28 ERKEK BAŞVURUDA BULUNDU"

                28'inci dönem milletvekilliği için yapılan başvuruları da değerlendiren İl Başkanı Erden KÖYBAŞI; "Bu süreçte görüyoruz ki geçtiğimiz Pazartesi günü biten aday adaylığı müracaat süresi sonunda 13 kadın, 28 erkek arkadaşımız aday adaylığı için müracaat etmiş. Listeye baktığımızda hepsi birbirinden değerli, kaliteli ve CHP'ye yakışır arkadaşlarımızın müracaatıyla Ankara'ya göndereceğimiz milletvekili adayı arkadaşlarımız bu kişiler arasından seçilecek. Ankara'y gidecek ve bu işi layıkıyla yapacak arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum," dedi. Politika



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı