CHP'DEN BASIN AÇIKLAMASI

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi, 27 Aralık 2023 Çarşamba günü, tüm ülkede basın açıklaması yaptı. Susurluk'ta da parti binası önünde yapılan basın açıklamasını Susurluk CHP İlçe Başkanı Sema ACAR okudu.

Cumhuriyet Halk Partisi, 27 Aralık 2023 Çarşamba günü, tüm ülkede basın açıklaması yaptı. Susurluk'ta da parti binası önünde yapılan basın açıklamasını  Susurluk CHP İlçe Başkanı Sema ACAR okudu.

                Yapılan basın açıklaması özetle şöyle:

                "22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsıldık. Pençe Kilit Harekat bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük.

                ...Şehitlerimizin her birinin ayrı bir hikayesi, arkada bıraktıkları aileleri, evlatları, eşleri var. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK'yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz!

                ...CHP olarak, askerlerimizin güvenliği için, ilk andan itibaren TBMM'nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdik. Bütçe görüşmelerini sürdüren Meclisimizin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanının Gazi Meclis'e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi gerektiğini söyledik.

                ...Biz şehitlerimizi, ailelerini, şu anda sınır ötesinde görev yapan Mahmetçiklerimizi düşünürken, Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle meşguldü.

                Her şeyden önce üç günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti.

                ...Biz milli yas ilan edilsin derken, kendi siyasi çıkarlarını düşünenler her zaman olduğu gibi bir A4 kağıdına iki paragraf yazıyla görev savmaya kalktılar.

                ...CHP olarak bizler, Genel Başkanımız  Özgür ÖZEL'in de ifade ettiği gibi, hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine ARTIK YETER diyoruz. Bu vatanın kerpiç evlerde oturan fakir evlatları şehit olurken iktidar sahiplerinin zenginleşmesine ARTIK YETER diyoruz. Terörden medet umanlara, terörden deslenenlere, milletin acılarını siyasetine malzeme eden kötülüğe ARTIK YETER diyoruz. Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene ARTIK YETER diyoruz. Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. ARTIK YETER!"



Anahtar Kelimeler: ' BASIN AÇIKLAMASI
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı