DÜNYA SÜT GÜNÜNDE SÜT DAĞITIMINI BAŞLATTILAR

DÜNYA SÜT GÜNÜNDE SÜT DAĞITIMINI BAŞLATTILAR

Öğrencilere süt dağıtımı 3'üncü yılında da devam ediyor. Bandırma Belediyesi'nin tescilli markası BANSÜT adı ile, 3 yıl önce Dünya Süt Günü'nde başlattığı ücretsiz süt dağıtımı kampanyası, binlerce çocuğa sağlıklı ve güvenilir süt

Öğrencilere süt dağıtımı 3'üncü yılında da devam ediyor. Bandırma Belediyesi'nin tescilli markası BANSÜT adı ile, 3 yıl önce Dünya Süt Günü'nde başlattığı ücretsiz süt dağıtımı kampanyası, binlerce çocuğa sağlıklı ve güvenilir süt sağlıyor.

                Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından sütün küresel bir gıda olarak önemi anlaşılınca, sütün öneminin kabul edilmesi adına, 1 Haziran, "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmaya başlandı.. 

                Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga TOSUN, bundan tam 3 yıl önce "Dünya Süt Günü"nde örnek olacak bir proje başlattı ve ilçede yaşayan çocuklara ücretsiz süt dağıttı. Bandırma Belediyesi'nin tescilli markası olan BANSÜT adı ile 1 Haziran günü  1400 çocuğa her ay süt dağıtımı eylemi devam ediyor.

                SLOGANI: "SAĞLIKLI ÇOCUKLAR, GÜÇLÜ NESİLLER"

                Süt dağıtımı, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga TOSUN'un önderliğinde, "Sağlıklı Çocuklar, Güçlü Nesiller" sloganı ile hayata geçti.  Bunun dışında, 2-4 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz süt dağıtımını hedefleyen projede aylık 6 bin litre süt dağıtımına ulaşıldı. 

                Edindiğimiz bilgiye göre, geçtiğimiz 3 yıldan bugüne değin 216 bin litre süt dağıtılmış oldu. Diğer yandan, kampanyadan faydalanmak isteyenler için başvurular devam ediyor. Bandırma Belediyesi, yaptığı açıklamada, kampanyadan faydalanmak isteyenlerin Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini belirtti. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı