EHLİYET YENİLEME İÇİN SON GÜN 31 ARALIK

EHLİYET YENİLEME İÇİN SON GÜN 31 ARALIK

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirilme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Söz konusu süre

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirilme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Söz konusu süre geçen yıl dolmuş olmasına rağmen, İçişleri Bakanlığı tarafından eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı.

                Müfus Müdürlüklerinde yoğunluğun azalması amacıyla 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresi, 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süre ile uzatılmıştı. Bu süre İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı. Susurluk İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde de eski sürücü belgelerini değiştirme işlemleri eksiksiz sürüyor.

                Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Belgeler Neler?

                -Kimlik kartı başvurusu, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biymetrik fotoğrafla yapılabilinecek.

                -Eski ehliyet belgesi       

                -Sürücü olur, niteliği taşıyan sağlık raporu

                -Nüfus Müdürlüğü'nde verilecek parmak izi

                -Kan grubunu belirleyen belge (Beyan esas)

                -1 adet biyometrik fotoğraf. 



Anahtar Kelimeler: EHLİYET YENİLEME ARALIK
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli