FIRT KAFE

FIRT KAFE

Susurluk Atatürk Parkı’nda kahve severler için yeni nesil kahveci tasarımı ile yeni bir mekân açılıyor. Yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Susurluk Belediyesi ekipleri bu yeni mekân için hassasiyetle çalışıyor.

FIRT KAFE hazırlanıyor…

Susurluk Atatürk Parkı’nda kahve severler için yeni nesil kahveci tasarımı ile yeni bir mekân açılıyor. Yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Susurluk Belediyesi ekipleri bu yeni mekân için hassasiyetle çalışıyor. 

Herkes için ve özellikle gençler için daha uygun fiyatlarda kahve imkânı sunmayı hedefleyen FIRT KAFE Susurluk’un yeni gözde mekânlarından olacak. 

Başkan Nurettin GÜNEY; bu yeni kafe’ye, gençlerimizin gözü gibi bakacağına ve burada keyifle vakit geçireceklerine inancım tamdır. Amacımız gençlere elimizden gelen tüm imkânı sunmaktır. Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyerek, gençlerimize fiyatları biraz daha uygun kahve keyfini hediye etmek en büyük mutluluklarımdandır. 

Peki neden FIRT KAFE ?

1345'te, Orhan Gazi; Karesi Beyliği’ni, merkeze bağlı bir sancak haline getirip, adını da değiştirmeden Karesi Sancağı yapmıştı. FIRT Nahiyesi’ de 28 köyü, 10.064 nüfusu ile dönemin önemli bir Nahiyesidir. Nahiyede toplam 15 cami, 12 mescit, 30 mektep (okul), 31 değirmen, 45 dükkân 3.428 hane vardı.

Aslında Fırt nahiyesine bağlı bir kasaba olmasına rağmen Balıkesir ve Bandırma’nın ortasında kalan Susığırlık’ta yolcu ve arabacıların gecelemesi bölgenin önemli bir dinlenme noktası olmuştur. Susurluk tarihte de her zaman misafirlerini en özel şekilde ağırlayan Türkiye’nin en önemli uğrak noktalarından biri olmuştur. 

1890’da bucak merkezi Ömerköy ve Susurluk arasında değişlik gösterir. Bu değişiklik sebebiyle halk, iki bucak arasında gidip gelmeye başlar. Çarşı Susurluk’ta, ev Ömerköy’de, tarla burada, pazar orada. Bucak merkezinin sürekli değişmesi ve iki yerleşim yeri arasında sürekli yolculuk yapan halk, ‘fırt oraya, fırt buraya’ sözünü kullanmaya başlar. Nahiye’nin isminin de buradan geldiği söylenir. 

1892'de bucak merkezi olan SUSURLUK’un ismi FIRT olarak tarihin sayfalarına yazılmıştır.

Böylesine ikonik bir isme elbette biz Susurluklular sahip çıkmalıydık. Susurluk Belediyesi FIRT KAFE isim tescili ile bu keyifli ve tarihle, geleceğin iç içe geçtiği mekânı ilçemize kazandırmıştır. 



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı