GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Pazartesi günü "Gaziler Günü" idi. Gaziler Günü nedeni ile tüm yurtta olduğu gibi Susurluk'ta da etkinlikler düzenlendi.

19 Eylül Pazartesi günü "Gaziler Günü" idi. Gaziler Günü nedeni ile tüm yurtta olduğu gibi Susurluk'ta da etkinlikler düzenlendi. 9 Eylül 2022 Pazartesi günü, Gaziler Günü'nün başlangıç ve bitiş saatleri olan 07.00-24.00 saatler arasında resmi kurumlar ve kuruluşlar Türk Bayrağı ve Atatürk Posterleri ile donatıldı.

                Saat 10.30'da Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Gazileri temsilen bir Gazi tarafından çelenkler sunuldu. Saygı Duruşu yapıldı, İstiklal Marşı'mız okunurken Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Susurluk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Metin AYDEMİR  tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, iki öğrenci tarafından şiirler okundu.

                Saat 12.30'da Şeker Fabrikası'nda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Gazi ve Şehit ailelerine öğle yemeği verildi.

                Susurluk İlçe Müftülüğü'nce 16 Eylül 2022 Cuma günü camilerde "Dinimizde Şehitliğin ve Gaziliğin Değeri" konulu vaaz verildi.

                19 Eylül Pazartesi günü de öğle namazı öncesi Merhum Gazilerimiz ve Şehitlerimizin Aziz ruhlarına ithafen Çarşı Camisi'nde Mevlid-i Şerif okundu.



Anahtar Kelimeler: GAZİLER KUTLANDI
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı