GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADIK

GAZİLER GÜNÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK'e Mareşallik ve Gazilik Unvanının verilişinin yıl dönümünde kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü için tören düzenlendi.

19 Eylül Salı günü, Gaziler Günü'nün başlangıç ve bitiş saatleri olan 07.00-24.00 saatleri arasında resmi kurum kuruluşlar Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatıldı.

                Saat 10.30'da Atatürk Anıtı'na İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Gazilerimiz temsilen bir gazimiz tarafından Atatürk Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın eşliğinde Şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi. 

                Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Kıbrıs Gazisi Hasan ÇINAR tarafından yapıldı. Gazi Hasan ÇINAR konuşmasında; "19 Eylül Gaziler Günü; aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar, kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler gününü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz," dedi.

                Susurluk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından 2 adet şiir okundu ve Atatürk Meydanı'ndaki kutlamalar sonlandırıldı.

                Aynı gün saat 14.00'da Şehit aileleri, Gazilerimiz ve Protokol üyelerine Atatürk Parkı Park Düğün salonunda Belediye Başkanlığı tarafından yemek verildi. Yemeğe,38 Şehit ailesi ile 52 Gazi ve aileleri katıldı.

                Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, yemekte yaptığı konuşmada; “Sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Sizler gazi, sizden bir derece üstün olanlar da şehitlerimizdir. İnanıyorum ki şehitlerimiz dirilse yine şehit olayım diye dua ederler. Her masada daire amirlerimizden biri var. Onlarla konuşun. Bize iletemediğiniz mesele ya da sorun varsa onlara anlatın. Sizin için önemsiz bir şey bizim için önemli olabilir. Sizleri sadece biz önemsemiyoruz, daire amirlerimiz kurumlarımız da sizleri çok önemsiyor. İsteklerinizle bizleri, emniyet müdürümüzü rahatsız edin. Bizler sizin isteklerinizi her zaman yerine getirmeye hazırız,” dedi. 

                15 Eylül Cuma günü camilerimizde "Dinimizde Şehitliğin ve Gaziliğin Değeri" konulu vaaz verildi.

                19 Eylül 2023 Salı günü öğle namazı öncesi merhum gazilerimiz ve şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen Çarşı Camisinde Mevlidi Şerif okundu.



Anahtar Kelimeler: GAZİLER ' KUTLADIK
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı