İYİ PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ, 27 NİSAN'DA TOPLANACAK

İYİ PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ, 27 NİSAN

Yerel seçimlerde istediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de, olağanüstü seçimli kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlendi.

Yerel seçimlerde istediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de, olağanüstü seçimli kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlendi.

                31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonuçları elde edemeyen ve Genel Başkan Meral AKŞENER'e istifa çağrıları yapılan İYİ Parti olağanüstü seçimli kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlendi. İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga AKALIN, aday olacağını açıkladı.

                İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, geçtiğimiz günlerde partisinin Seçimli Olağanüstü Kongre yapacağını açıklamasının ardından milletvekilleri, Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle toplantıda bir araya geldi.

                İYİ Parti Genel Merkezi Ek Bina'da basına kapalı olarak yapılan toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

                Toplantıda, 31 Mrt'ta yapılan Mahalli İdareler Genel seçimlerinin sonuçlarına ve seçimli olağanüstü kurultay sürecine ilişkin istişarede bulunulduğu öğrenildi.

                MEHMET TOLGA AKALIN: "EVET, SÜRECİN İÇİNDE OLACAĞIZ!"

                Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga AKALIN, parti binasından ayrılırken basın mensuplarının "Kurultay'da aday mısınız?" sorusuna "Evet, sürecin içinde olacağız," yanıtını verdi.

                İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref OLGUN da toplantıda adaylara ilişkin konuların gündeme gelmediğini vurgulayarak; "27 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti'nin olağanüstü büyük kongresi yapılacak," açıklamasını yaptı.

                İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat DERVİŞOĞLU ise 27 Nisan'da kongre yapılmasına yönelik bir çalışma olacağını söyledi. Basın mensuplarının "Siz de aday olacak mısınız?" sorusu üzerine DERVİŞOĞLU; "Her kongrede bir şey olacağıma dair iddialar olabilir. Benim bu konu ile ilgili söyleyecek bir şeyim yok," dedi.

                "O zaman aday değilsiniz?" sorusunu DERVİŞOĞLU; "Öyle bir şey demedim ama benim söyleyecek bir şeyim yok," diye yanıtladı. 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı