İYİ PARTİ'DE YEREL SEÇİMLER İÇİN ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI

İYİ PARTİ

İYİ Parti'de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları başladi. Başvuru ücretleri büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 30 bin lira,

İYİ Parti'de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları başladi. Başvuru ücretleri büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 30 bin lira, büyükşehir olmayan iller için 25 bin lira, ilçe belediye başkanlığı için 15 bin lira olarak belirlendi. Gaziler, yüzde 40 üzeri engelli olanlar ve deprem bölgesinde yaşayan aday adaylarından ise başvuru ücreti alınmayacak.

                22 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

                Yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren İYİ Parti, aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu. 20 Kasım Pazartesi günü saat 10.00 itibarıyla başlayan aday adaylığı başvuru süreci, 22 Aralık Cuma günü saat 17.00'a değin devam edecek. Bu kapsamda; İYİ Parti teşkilatlarında yönetici olarak görev alan parti mensuplarının, 1 Aralık tarihine kadar istifalarını resmi bir biçimde vermeleri gerekiyor.

                İYİ Parti'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, büyükşehir ve ilçe belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi aday adaylarının, bildirilen linkte yer alan elektronik 'Mahalli İdareler Seçimleri Aday Adayı Başvuru Formu'nu doldurmaları gerekiyor.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı