KATRANCI MEHMET PEHLİVAN 3'ÜNCÜ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI

KATRANCI MEHMET PEHLİVAN 3

Katrancı Mehmet Pehlivan 3'üncü Yağlı Pehlivan Güreşleri 07 Ekim 2022 Cuma günü Göbel Mahallesi Er Meydanı'nda yapıldı. Recep KARA'yı hatalayan Ali GÜRBÜZ, 1'inci oldu.

Katrancı Mehmet Pehlivan 3'üncü Yağlı Pehlivan Güreşleri 07 Ekim 2022 Cuma günü Göbel Mahallesi Er Meydanı'nda yapıldı. Recep KARA'yı hatalayan Ali GÜRBÜZ, 1'inci oldu.

                Katrancı Mehmet Pehlivan 3'üncü Yağlı Pehlivan Güreşleri; Susurluk Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Susurluk Belediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Susurluk Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün katkıları ile yapıldı. Güreş ağalığını ise İtina Göbel Kokoreç sahibi Ramazan KALÇIK yaptı.

                Güreşlere; 35’i Başpehlivan olmak üzere toplam 295 pehlivan katıldı. Güreşler; Katrancı Mehmet Pehlivan’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra başladı.

                KAYMAKAM KÖKEN: “HER GİTTİĞİM YERDE GÜREŞLE İLGİLENDİM!”

                Bir televizyon sunucusu tarafından Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN'e 'Güreşi çok sevdiğini ve güreşçilere destek olduğunu biliyoruz. Şu anki düşüncelerini öğrenebilir miyiz?' sorusu yöneltildi. Kaymakam KÖKEN, televizyona yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin dinlenme tesisi Susurluk'ta bu kez de pehlivanlar otağ kurdu, kol bağladı, güreş tuttu. Katrancı Mehmet Pehlivan'ın memleketi Göbel'de seyirciler sahayı doldurdu. Evet, güreşi seviyorum. Yörük olup da güreşi sevmemek olur mu? Ben Yörük Kaymakam olarak anılıyorum. Her gittiğim yerde güreşle ilgilendim. Burada da Katrancı Mehmet Pehlivan Spor Kulübü'nü kurduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, güreşçilerimize de başarılar diliyorum," dedi.

                Yarı finalde güreşçimiz Ertuğrul DAĞDEVİREN’i hatalayan Ali GÜRBÜZ, final güreşinde de Recep KARA’yı hataladı ve şampiyon oldu. Recep KARA ikinci, Kaan KAYA ile Salih DORUN da 3’ünci oldu.

                Güreşleri, Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                12 METRE UZUNLUĞUNDA KOKOREÇ

                 Göbel Er Meydanı’nda 12 metre uzunluğunda bir kokoreç hazırlandı. Şimdiye değin yapılan en uzun kokoreç 5 metre uzunluktaydı. İtina Göbel Kokoreç tarafından hazırlanan bu 12 metre uzunluğundaki kokoreç Türkiye’nin en uzun kokoreci olarak tarihe geçti.



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu