KAYMAKAM KÖKEN ÖZEL BİZİM AİLE ENGELLİ BAKIM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

KAYMAKAM  KÖKEN ÖZEL BİZİM AİLE ENGELLİ BAKIM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Özel Bizim Aile Engelli Bakım Merkezini ziyaret etti.

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Özel Bizim Aile Engelli Bakım Merkezini ziyaret etti.

                Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Yeni Mahalle Bandırma Caddesi'nde bulunan Özel Bizim Aile Bakım Merkezi'ni ziyaret ederek, Müdür Esat ERDOĞAN'dan bakım merkezi hakkında bilgi aldı. 

                Özel Bizim Aile Bakım Merkezi Müdürü Esat ERDOĞAN, 'Bedensel Engelli' ve 'Zihinsel Engelli' ayrı iki bakım merkezimiz var. Ben, 'Bedensel Engelli Bölümü' müdürüyüm. Hastalarımızın hemen hemen tamamının bakımı devlet tarafından karşılanıyor. Bakım merkezimizde 7/24 hizmet sunuyoruz. Sağlık personelimiz, hastaları devamlı takip ediyor. Gözlerimiz hep hastalarımızın üzerinde. Gerektiğinde psikolojik tedavi de yapıyoruz. Bu sayede hastalarımızın sosyal hayata katılımını da sağlamış oluyoruz. Paydaşlarımız ile ilişkilerimizi hiç kesmiyoruz. 

                Cihaza bağlı hastaları da kabul ediyoruz. Maddi durumu tamamen bozuk olan hastalara 760,62 TL devlet tarafından yardım yapılıyor. Ayrıca yıllık, kılık kıyafet yardımı da yapılıyor. Bakım merkezlerimiz sadece Susurluk ve Balıkesir'den engelli kabul etmiyor, Türkiye'nin her yerinden müracaatlar inceleniyor ve hastalar kabul ediliyor.

                Bedensel Engelli Bölümümüzde hasta kapasitemiz 100 olup, şu anda 88 hastamız var. Hastalarımıza diyetisyen gözetiminde gıda rasyonuna uygun beslenme uyguluyoruz. Merkezlerimiz TS EN ISO 9001 Belgeli." 

                Görüşlerine başvurduğumuz 'Zihinsel Engelli Bölümü' Müdürü Emine ŞEN de kendi bölümünün 90 kapasitesinin olduğunu, bölümünde 87 hastasının bulunduğunu, Bakım Merkezinde 95 kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Hastalara özel günlerde günlük izinler verildiği, ayrıca günlük saatli izinler verildiğini de sözlerine ekledi.

                Başvuru hakkında da açıklamalarda bulunularak; "Hastalar, bağlı oldukları İlçe Sosyal Hizmetler Merkezine müracaatta bulunarak bakım merkezine kabul edilmelerini isteyebilirler. Koşulları uygun olan hastalarımız da bakım merkezimize kabul edilir," dediler. 

                Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Bizim Aile Bakım Merkezine protokol üyeleri ve Susurluk Kaymakamlığı’na bağlı ADEM’deki kuaför kursiyerleri ile birlikte gitti; kursiyerler isteyen hastaların saç bakımını yaptı. 

Kaymakam KÖKEN, ziyaret sırasında kendisine verilen bilgilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görevlilere teşekkür etti; Bakım Merkezinde bulunan hastalarla ilgilenerek onlara 'Geçmiş olsun' dileklerini sundu.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı