KAYMAKAM KÖKEN: "TÜRKÜ YOZGAT'TA DOĞAR KIRŞEHİR'DE OYUN HAVASI OLUR KESKİN'DE ELİM ELİM ELENİR!"

KAYMAKAM KÖKEN:

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, konser vermeleri için "Keskinli Taşan Kardeşler"i Susurluk'a davet etti.

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, konser vermeleri için "Keskinli Taşan Kardeşler"i Susurluk'a davet etti. Keskinli Taşan Kardeşler,29 Kasım 2023 Çarşamba günü Susurluk Kongre ve Kültür Merkezinde saat 20.00'da sahne aldı.

                Kaymakam KÖKEN, yıllar önce Keskin'de kaymakamlık yaptığını, Keskinli Taşan Kardeşler'i Susurluk'a davet etmeyi düşündüğünü, bu düşüncesini de Öğretmenler Günü etkinliklerinde yerine getirdiğini belirterek; "Belediyemiz Öğretmenler Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğretmenlerimiz, Öğretmenler Günü'nde sahne alarak bizlere çok güzel bir gece yaşattı. Ben de Susurluk'a davet etmeyi düşündüğün Keskinli Taşan Kardeşler'i nihayet Susurluk'a davet etme fırsatı buldum.," diyerek çok anlamlı bir konuşma yaptı.

                KÖKEN, Keskin Kaymakamı iken Keskin'i anlatan, tanıtan bir kitap bastırdı ve önsözünü yazdı. Şöyle diyor o önsözünde:

                "...Türkü Yozgat'ta doğar, Kırşehir'de oyun havası olur. Keskin'de elim elim elenir. TRT halk müziği repertuarlarında Keskin yöresine ait elliye yakın türkü-bozlak kaydı olduğu konuyla ilgilenenlerce belirtilmektedir. 

                Türkülerimiz, zaman zaman gurbetten nazlı yare turnalarla selam götürmektedir; 'Allı turnam bizim ile varırsan / Şeker söyle, kaymak söyle, bal söyle.'

                ...Türkü sever, türkü söyler, Türk'üm diyen, özdeyişi bu yolda bize rehber oldu.'

                Keskinli Taşan Kardeşler Konseri, Susurluklulara unutulmaz bir gece yaşattı. Susurluk halkı, bu gecenin düzenlenmesine katkıda bulunan Kaymakam Muammer KÖKEN'e gazetemiz aracılığı ile teşekkür etti.               



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı