KIZILAY HAFTASI KUTLANIYOR

KIZILAY HAFTASI KUTLANIYOR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası kutlanıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası kutlanıyor.

                Tarih 11 Haziran 1868... Bir grup idealist Osmanlı hekimi bir araya gelerek bir dernek kurdu... Önce Hilal-i Ahmer Cemiyeti, daha sonra ise Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emriyle "KIZILAY" adını alan ülkemizin bu en köklü sivil toplum kuruluşu, o günden bugüne ülkemizdeki ve dünyadaki gereksinim duyanları yalnız bırakmadı ve bırakmıyor.

                Kızılay gereksinim anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anından insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. 

                Bu bağlamda, Susurluk Kızılay Temsilciliği de Susurluk'ta ihtiyacı olan herkesin, her zaman yanında olmaya devam ediyor.

                Susurluk Kızılay Temsilciliği Başkanı İrfan ERSOY, Gençlik Kolları Başkanı Umut Berkay GÜREL, Melek ERSOY ve Ahmet EFE; 31 Ekim 2023 Salı günü gazetemiz 5 Eylül'ü ziyaret etti. 

                Susurluk Kızılay Temsilcisi İrfan ERSOY, gönüllülük anlayışı içinde çalıştıklarını belirterek; "Kızılay'ın görevi; Uluslararası hayır kuruluşu niteliği ile savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre ürettiği hizmetler ve yaptığı faaliyetlerdir," dedi. 

                “MELEK ERSOY HAZIRLADI”

                Susurluk Kızılay Temsilcisi İrfan ERSOY, ‘İyilik Kime Yakışmaz Ki’ yazılı, çerçevelenmiş Kızılay Önlüğünü 5 Eylül Gazetesi çalışanlarına sunarak; “Bu çalışmayı Kızılay’ımızın Gönüllü üyesi Melek ERSOY hazırladı. Bu bağlamda ona da çok teşekkür ediyoruz,” dedi.

                PİLAV HAYRI YAPILDI

                Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, Susurluk Kızılay Temsilciliği, 02 Kasım 2023 Perşembe günü Atatürk Meydanı’nda pilav hayrı yaptı.

                Aynı gün, yine Atatürk Meydanı’nda Kızılay Kan Bağışı araçları tarafından kan bağışı toplandı. 



Anahtar Kelimeler: KIZILAY HAFTASI KUTLANIYOR
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli