MİLLETVEKİLİ SARI: KÖRFEZ'DEKİ KİRLİLİĞİN SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

MİLLETVEKİLİ SARI: KÖRFEZ

Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Serkan SARI, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA'ya Edremit Körfezi'ndeki kirlilikten ötürü yaşanan sağlık sorunlarını sordu.

Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Serkan SARI, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA'ya Edremit Körfezi'ndeki kirlilikten ötürü yaşanan sağlık sorunlarını sordu. Bölge halkının şikayetleri olan ateş ve ishale yol açan hastalık verilerinde artış yaşandığına dikkat çeken CHP'li Serkan SARI, Bakan Fahrettin KOCA'dan şu soruları yanıtlamasını istedi.

                * Balıkesir'e bağlı sağlık kuruluşlarına yüzme suyu ile temas sonucu hastalık şikayeti ile 2023 yılı içinde Ocak-Ağustos ayları içerisinde kaç vaka başvurusu olmuştur?

                * Bu vakaların; 2023 yılı aylarında, ilçelere, sağlık kuruluşlarına, vaka başvuru nedenlerine ve  tespit edilen hastalıklara göre dağılımı nasıldır? İstatiksel veriler Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

                * Bölge halkının şikayetleri olan ateş ve ishale yol açan hastalık verilerinde artış nedeni olarak yüzme suyu kalitesi ile ilgili hangi önlemleri aldınız?

                * Bakanlığınız tarafından Edremit Körfezi yüzme suyu ile ilgili son beş yıldır yapılan ölçümler neticesinde insan sağlığını tehdit eden ve hastalıklara yol açan hangi sağlıksız durumlar tespit edilmiştir?

                * Edremit Körfezi yüzme suyu ölçüm sonuçları insan sağlığı açısından yıllara göre nasıl bir seyir izlemiştir?

                * Bu yıl, Edremit Körfezi’nde numune alınan yerler arasında özellikle derelerin denize boşaldığı yerler bulunmakta mıdır? Buralardaki ölçümlerin sonuçları nelerdir?

                * Bakanlığınız tarafından yüzme suyu kalitesi denetimleri yeterli ölçüde yapılmış mıdır? Denetim sonuçlarına göre mevzuata uygun olmayan hangi durumlar tespit edilmiştir? 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli