NACİ GÖRÜR BALIKESİR DEPREMİNİ DEĞERLENDİRDİ

NACİ GÖRÜR BALIKESİR DEPREMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Prof. Dr. Naci GÖRÜR, geçtiğimiz gün 23.05'te Marmara Denizi'nin Balıkesir açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem için "Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) beklenen kuzey kolunda olmadı. Bu nedenle öncü demek,

Prof. Dr. Naci GÖRÜR, geçtiğimiz gün 23.05'te Marmara Denizi'nin Balıkesir açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem için "Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) beklenen kuzey kolunda olmadı. Bu nedenle öncü demek, spekülasyon yapmak doğru değil," dedi.

                Marmara Denizi'nin Balıkesir açıklarında geçtiğimiz gün 23.05'te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 4.33 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşanırken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı. Balıkesir Valisi İsmail USTAOĞLU, Erdek açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte harhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

                "Güney Kolu Üzerinde Meydana Geldi"

                Yer bilimci Prof. Dr. Naci GÖRÜR, depremle ilgili Twitter (X) hesabından yaptığı açıklamada; "Arkadaşlar, Marmara'da Harmanlı, Erdek/Balıkesir'de 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, beklediğimiz KAF'ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen normal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil," ifadelerini kullandı. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı