NECDET UÇAN: HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI

NECDET UÇAN: HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI

İktidarın övündüğü 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın kamu hastanelerindeki sağlık hizmetlerini adeta durma noktasına getirdiğini öne süren Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet UÇAN; "Neo-liberal politikalar sonucunda halkın sağlığı

İktidarın övündüğü 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın kamu hastanelerindeki sağlık hizmetlerini adeta durma noktasına getirdiğini öne süren Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet UÇAN; "Neo-liberal politikalar sonucunda halkın sağlığı tehlikeye atıldı," dedi.

                AKP iktidarının övündüğü Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın kamu hastanelerindeki sağlık hizmetlerini adeta durma noktasına getirdiğini anlatan Necdet UÇAN; "Kamu hastanelerinden ultrason, tomografi, göz ameliyatı, kolonoskopi gibi işlemlerde 6 ay ile 1 yıl arasında verilen randevu tarihleri, hastaları perişan ediyor. Hastalar yaşanan bu duruma parası olan özel hastanelere gidiyordu artık o da çok mümkün değil. Paramız yoksa mecburen randevuları bekliyoruz, diyerek tepki gösteriyorlar," dedi.

                "Hastane Bulsan Doktor, Doktor Bulsan Randevu, Randevu Bulsan İlaç Yok!"

                Sevk sisteminin kaldırılması, muayene sürelerinin 3-5 dakika ile sınırlandırılması, kamudaki hekimlerin pek çoğunun istifa etmesi ya da emekliliğe ayrılması, özel hastane fiyatlarının giderek artması, ekonomik kriz nedeniyle ithal olan tıbbi ve medikal malzemenin bulunamaması gibi pek çok nedenden kamu hastanelerindeki kuyrukların arttığını dile getiren UÇAN, bu durumun da muayene ve ameliyat randevularının aylar sonrasına verilmesine yol açtığını kaydederek, randevu ve muayenede yaşanan sorunlar konusunda şu örneği verdi: "Bir hasta bir devlet hastanesine muayeneye gidiyor. Doktor karaciğerindeki bir rahatsızlıktan şüphelenerek ultrason istiyor. Ultrason için verilen randevu tarihi 4 Ocak 2024. Hasta bu ultrasonu yaptırabilirse sonucu doktora göstermek için ayrıca randevu alacak. Belki ilave olarak doktor tomografi isteyecek. Onun için ayrı bir randevu alacak ve daha sonra tomografi raporunu göstermek için tekrar randevu alacak. Hastane bulsan doktor, doktor bulsan randevu, randevu bulsan ilaç yok." 



Anahtar Kelimeler: NECDET : HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı