ÖZGÜR ÖZEL: "İYİ PARTİ İYİ İNSANLARIN PARTİSİDİR!"

ÖZGÜR ÖZEL:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür ÖZEL, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür ÖZEL, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. ÖZEL, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'ndan (GİK) çıkan 81 ilde seçime girme kararında ilişkin ilk kez konuştu. ÖZEL; "Eski dosttan düşman olmaz. Sakın İYİ Parti GİK'te bir karar verdi diye İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların partisidir," ifadelerini kullanarak, bundan sonra ittifak arayışını toplumsal tabana yayacaklarının mesajını verdi.

                Özel’in Açıklamalarından Öne Çıkanlar Şöyle:

                “Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye’nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz.

Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ’ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor.

Hafta sonu Manavgat’ta, partimizin kampındaydık. Kurultay tartışmalarını geride bıraktığımız bir süreçte, bundan sonraki yerel seçim stratejimizi ve geleceği konuştuk. Elbette merak edilen konu geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmeler.

Bugün 5 Aralık, 1934 yılında, TBMM’de yapılan düzenlemeyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu düzenlemeden sonra 1935’te Meclis’e 18 kadım milletvekili girdi. Nu düzenlemeye liderliğiyle yol açan, bu düzenlemeye oy veren TBMM’nin rahmetli mensuplarını, ilk kadın milletvekillerimizi, bu düzenlemenin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü; saygıyla minnetle anıyoruz. Ancak maalesef hayatın yarısı kadın olmasına rağmen Meclis’in yüzde 18’i kadın ve CHP’de bunun bir tık altında. Bunu mutlaka düzenlememiz gerekiyor. Yaş ortalaması 43 olan bir parti meclisi kurduk. Gölge kabinede 18 görevlendirme yaptık ve buradaki arkadaşlarımızın yarısı kadındır. AK Parti ise sadece aile bakanlığında bir kadın bakan görevlendiriyor. Bunun anlamı kadının sadece aileden sorumlu olabileceği düşüncesidir.

Torba kanunlara karşıyız. Ancak torba kanunda öyle bir madde var ki, 7 yıl önce BDDK’yı İstanbul’a taşıdılar. Yılbaşından sonra çalışanlarına destek vermek için 42 bin liralık ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hani herkes eşitti? İstanbul’daki tüm memurlar eşit ama BDDK’cılar daha fazla eşit. Buradan AKP’nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi düzenleyip; İstanbul’da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız, hodri meydan!” 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı