SUSURLUK BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ATA TOHUMUNU ÇİFTÇİSİNE DAĞITTI

SUSURLUK BELEDİYESİ  ÜRETTİĞİ ATA TOHUMUNU ÇİFTÇİSİNE DAĞITTI

Susurluk Belediyesi kendi bölge topraklarında yetiştirmeye başladığı doğal ürünlerini Ata tohumu buğdayı, pancarın şeker ve küspesini, mısırı, Lavantayı kırsal mahallelerinde çiftçilik yapan üreticilere yetiştirmeleri için

Susurluk Belediyesi kendi bölge topraklarında yetiştirmeye başladığı doğal ürünlerini Ata tohumu buğdayı, pancarın şeker ve küspesini, mısırı, Lavantayı kırsal mahallelerinde çiftçilik yapan üreticilere yetiştirmeleri için ücretsiz Ata tohumunun dağıtımı yaparak tarlaya ekip yetiştirme yelpazesini genişletmeyi hedef edindi. Bu yetiştirdiği tohumları ihtiyaç sahibi çiftçilere bu gün törenle dağıtımlarını gerçekleştirdi. Köy muhtarlarının ihtiyaç sahiplerini belirleyerek traktörleri ve romörkleri, ile Belediye Temizlik işleri müdürlüğü bahçesinde 56 torba (torbası 500 kg) pancar küspesi,105 top slaj 25 poşet yaş küspe,100 kg ata tohumu ihtiyaç sahibi çiftçilere ücretsiz olarak dağıtımlarını sağlayan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY ve Başkan yardımcısı Sibel SARI daire müdürleri ve tüm köy muhtarları katılım sağladılar. 

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY yaptığı açılış konuşmasında benimde bir köylü çocuğu olmam vesilesiyle siz üreticilerin canla başla çalışarak bu ATA Tohumunu üreterek çoğaltıp   daha iyi verim alacağınıza inanıyorum. Allah hepinize bereket ve bol ürün mahsül versin Susurluk ta ekilmedik boş bir arazi kalmasın istiyorum. Her yer ekilip üretime katkı sağlamalıyız. Bu işleri elbirliği vererek hep beraber başaracağımıza inanıyor siz çiftçilerimize güveniyorum   dedi. Daha sonra dağıtım işlemini tamamlayarak çiftçileri köylerine yolcu etti. Susurluk Belediyesi olarak gelecek yılda üretim yapacaklarını Susurluk ekonomisine katkı sağlayacaklarını belirtti. 

 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli