SUSURLUK ÜMİTELİ GÖLETİ'NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

SUSURLUK ÜMİTELİ GÖLETİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve içilebilir su ulaştırmak için suyun her damlasına sahip çıkıyor.

                Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

                Balıkesir Susurluk Ümiteli Göleti'nde çalışmaların devam ettiğini açıklayan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA; "Çalışmaları devam eden Balıkesir Susurluk Ümiteli Göleti'nin tamamlanması sonucunda barajda depolanacak su ile 2 bin 200 dekar tarım arazisinin sulaması sağlanacak," dedi.

                Enjeksiyon işleri, dolusavak kazısı ve derivasyon kondüvisi beton imalatlarının tamamlandığını," ifade eden Genel Müdür AKCA, Göletin gövde dolgu işlerinin devam ettiğini belirterek; "Temelden yüksekliği 28 metre ve su depolama kapasitesi 850.000 m3 olan Balıkesir Susurluk Ümiteli Göleti'nin tamamlanması sonucunda 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 6 milyon 600 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir," dedi."



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı