SUSURLUK YENİ BİR SPOR BRANŞI KAZANDI

SUSURLUK YENİ BİR SPOR BRANŞI KAZANDI

Susurluk yeni bir spor branşı kazandı.Susurluk Belediyesi, gençlerin spor faaliyetlerini geliştirmeye devam ediyor. Susurluk'a yeni bir spor branşı kazandırmak adına 'BOCCE' sahası yaptı.

Susurluk yeni bir spor branşı kazandı.Susurluk Belediyesi, gençlerin spor faaliyetlerini geliştirmeye devam ediyor. Susurluk'a yeni bir spor branşı kazandırmak adına 'BOCCE' sahası yaptı.

                Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, 'Susurluk'ta Çocuk Olmak Çok Güzel' projesi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda, gençlerin ve çocukların yeni bir spor branşı kazanması için 'BOCCE SAHASI' inşa etti.       

                Susurluk Anadolu Lisesi'ne yapılan Bocce Sahası'nın açılışı gerçekleşti. Açılışa; Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Susurluk Beleiye Başkanı Nurettin GÜNEY katıldı. Susurluk Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN da açılışa katılanlar arasındaydı. 

                Açılışın yapılmasından sonra açılışı yapanlar, çocuklarla birlikte Bocce oynadı. Edindiğimiz bilgiye göre, sahayı tüm gençler ücretsiz olarak kullanabilecek.

                BOCCE SPORU NEDİR?

                Bocce, dünyanın en eski spor dallarından biridir. Bowling'e benzeyen, demir bilyelerle oynanan bir oyun ve spor branşıdır. Dünyanın birçok bölgesinde oyanan  bu sporun ve oyunun kökeni hakkında kesin bir bilgi yoktur. Buna rağmen kökenin Milattan Önce Anadolu topraklarında olduğu tahmin ediliyor. Bu yüzden de en eski spor dallarından biri olarak kabul ediliyor.

                Oyunun Amacı

                Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor. 15 Puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakibin topunu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

                Bocce sahası uzunluğu 26 metre 50 cm'dir. Genişliği 4 metre 50 cm olan dikdörtgen bir sahadır. Tek kişilik Bocce müsabakalarında oyuncular 4'er topla, 2'li veya 3'lü müsabakalarda 2'şer topla oynanır.

                Bocce sporu dört farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar;

                *Raffa, *Volo, *Petank, *Çim Topu

                Bocce için ideal topların boyutları ise şöyledir...

                *Büyük top 107-113 mm çapta olmalı ve 920-1 kg. ağırlığında olmak zorundadır.

                *Bayanlarda ve küçük gruplarda ise ağırlık 900 gram, çap 106 mm olmalıdır.

                *Küçük top yani misket olanı 4 cm ve 50 gram olmalıdır.

                Bu sporun çocuklarımıza en büyük faydasi el, göz ve beyin üçlü koordinasyonunun gelişimini sağlamasıdır.

                                                                                                              Haber: DENİZ ERGEN

                



Anahtar Kelimeler: SUSURLUK BRANŞI KAZANDI
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli