SUSURLUK'TAKİ ARICILARA DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR

SUSURLUK

Türkiye Şeker Fabrikaları, arıcılara destek olmak amacı ile Susurluk'ta 540 kovanı bulunan 84 arıcıya, 1 ton 50 kilogram toz şeker dağıttı.

Türkiye Şeker Fabrikaları, arıcılara destek olmak amacı ile Susurluk'ta 540 kovanı bulunan 84 arıcıya,  1 ton 50 kilogram toz şeker dağıttı. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü de arıcılık faaliyetlerinde bulunan üreticilere 'Altın Kovan Kredi' olanağı sundu.

                Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketinin arıcılara destek olmak için TC Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nden temin edilen Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS)'nde kayıtlı ve aktif faaliyet gösteren arıcılara dağıtılmak üzere, tüm illerde kovan başına 3 kilogram kristal şeker tahsis etti.

                Bu bağlamda, Susurluk'ta şeker almak için müracaatta bulunan 84 arıcıya toplam 321 çuval (1 ton 50 kilogram) şeker dağıtımı, Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN'in de katılması ile 14 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 14.30'da Arıcılar Derneği'nde yapıldı.

                Türkiye genelinde kovan sayısı toplam olarak 9 milyon; Balıkesir'de 200 bin, Susurluk'ta ise  540 adet olup, toplamda dağıtılan şeker miktarı 26 bin tonu buldu.

                "150 BİN LİRALIK DESTEK KREDİ OLANAĞI SUNUYORUZ"

                Arıcılıkta faaliyet gösteren işletmeleri artırmak, üretim ve kalitenin yükseltilmesi, kırsal alanlarda istihdamın fazlalaştırılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması amacı ile Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası tarafından arıcılara 150 bin liraya kadar kredi olanağı sunuldu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan TC Ziraat Bankası Susurluk Şubesi Müdürü Nagihan DEMİR, arıcılıkla meşgul olan kişilerin alacakları arılı kovan ile alakalı faaliyetlerinin işletme giderini bankaya sunmaları halinde yetkililer tarafından değerlendirmeye alınacağını belirtti. DEMİR; "Koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve istenilen kriterleri sağlıyorsanız, düşük faizli kredi olanağından yararlanabilirsiniz," dedi.

                Programa; Kaymakam Muammer KÖKEN, TC Ziraat Bankası Müdürü Nagehan DEMİR, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet GÜNGÖR, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail GÖÇER, Arıcılar Derneği Başkanı Nakşibendi ÖZTÜRK ile arıcılar katıldı.

                Şeker dağıtımının ardından Susurluk Arıcılar Derneği Başkanı Nakşibendi ÖZTÜRK, emeği geçenlere teşekkür etti.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı