TARIMIN BAŞKENTİ BALIKESİR'DE BİR ARAYA GELDİLER

TARIMIN BAŞKENTİ BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "3'üncü Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı", 30 büyükşehir belediyesi ile birçok ülkeden yerel yönetimleri; ortak hedef ve projeler için Tarımın Başkenti Balıkesir'de bir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "3'üncü Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı", 30 büyükşehir belediyesi ile birçok ülkeden yerel yönetimleri; ortak hedef ve projeler için Tarımın Başkenti Balıkesir'de bir araya getirdi.

                Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 3'üncü Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı başladı. 30 büyükşehir belediyesinin katılması ile düzenlenen çalıştay, bilgi paylaşımı ve ortak projeler konusunda iş birliği geliştirilmesini amaçlıyor.

                70 ŞEHİR VE BİRÇOK ÜLKEDEN KATILIMCI

                Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği genel Sekreteri Dr. Mücahit Sami KÜÇÜKTIĞLI, Tarım Belediyeciliğinin, belediyeciliğin en önemli ilkelerinden birisi haline geldiğini ifade etti. Birliğin, 18 ülkeden 265 üyesi ile tarım alanında, yerel yönetimleri teşvik etmek amacıyla çalıştığını belirten KÜÇÜKTIĞLI; "Burada 70 şehirden katılımcı var. Ev sahipliği için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel YILMAZ'a şükranlarımızı arz ediyor, çalışmaları için kendisini gönülden alkışlıyorum," dedi.

                "AMACIMIZ ORTAK"

                "Amacımız bir; hepimiz tarımı geliştirmek istiyoruz, belediyeler bu işin içinde olsun istiyoruz," diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ; maliyeti ve israfı azaltacak, katma değeri artıracak, üreticinin elini güçlendirecek ve şehrin bereketini artıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan YILMAZ; "Bu işi bilimsel yapmalarını sağlamak için Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezimiz var. Ürünlerimizin verimliliğini artıracak üreticinin ise maliyetlerini azaltacak yatırımlar yapıyoruz. Balıkesir Kuzusunda verimliliği artırmak için Damızlık Üretim Merkezleri kurduk. Birkaç yıl içerisinde çok daha iyi noktaya geleceğimize inanıyoruz,” dedi.

                NURETTİN GÜNEY DE KATILDI

                30 büyükşehir belediyesinin ilgili belediye başkanları ve bilim insanlarının yanı sıra Bigadiç Belediye Başkanı İsmail AVCU, Havran Belediye Başkanı Emin ERSOY, Karesi Belediye Başkanı Dinçer ORKAN ve Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY de toplantıya katılanlar arasındaydı. 

                



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı