TURHAN ÇÖMEZ: "MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETMEYE HAZIRIM!"

TURHAN ÇÖMEZ:

Balıkesir İYİ Parti Milletvekili Turhan ÇÖMEZ, TBMM'de Sağlık Bakanlığı bütçesiyle ilgili görüşmede partisi adına konuştu.

Balıkesir İYİ Parti Milletvekili Turhan ÇÖMEZ, TBMM'de Sağlık Bakanlığı bütçesiyle ilgili görüşmede partisi adına konuştu.

                Tıp Doktoru olan Balıkesir İYİ Parti Milletvekili Turhan ÇÖMEZ, Sağlık Bakanlığının reçetelerde 5 ayrı dilde yazılmasına onay verdiğini söyledi, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok," diye konuştu.

                Milletvekili ÇÖMEZ; "Bu ülkenin Sağlık Bakanı olarak bir İngiliz hastaya reçete yazsın, al bu reçeteyi git Londra'da bir eczaneden al, bu hasta kalksın gitsin eczaneden reçeteyi alsın, ben bugün huzurunuzda milletvekilliğinden istifa edeceğim. Peki Sayın Bakan bu milleti yanlış yönlendirdiğiniz için siz, istifa edecek misiniz?" diye sordu.

                ÇÖMEZ; "Niye bu ülkede yabancı bir hasta için başka dilde reçete yazılıyor? Bunun sebebi son derece açık. Bu ülkede 10 milyon Suriyeli var, gelenlerin hepsine vatandaşlık verdiniz, doktor lisansı verdiniz, aynı şekilde eczacılar için de aynı şeyi yaptınız; hiçbir sınava sokmadınız, Türkçe bilmiyorlar, onların işini kolaylaştırmak için yaptınız," dedi.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı