YEREL SEÇİMLERDE PARTİLERİN OY PUSULASINDAKİ YERLERİ BELLİ OLDU

YEREL SEÇİMLERDE PARTİLERİN OY PUSULASINDAKİ YERLERİ BELLİ OLDU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre seçime katılacak siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için parti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre seçime katılacak siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için parti temsilcilerinin katılımı ile YSK Başkanlığında kura çekildi. 

                En üstünde "Siyasi Partiler", varsa bağımsız adaylar "Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar" ibaresi yer alacak belediye başkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarının kura sonucuna göre de pusulada soldan sağa partiler ile adaylarının ad ve soyadları sıralanacak.

                Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan YSK Başkanı Ahmet YENER, YSK'nin 02 Ocak 2024 tarihli ve 2024'e 1 sayılı kanunla seçime katılma yeterliliğine sahip 36 siyasi partinin ilan edildiğini anımsatarak; "Seçim takviminde işleyen süreç içerisinde Yenilik Partisi, Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmayacağını belirttiğinden kura çekimine 35 siyasi partimiz katılacaktır. Yine devam eden süreç içerisinde seçime katılan siyasi partilerimizden Büyük Türkiye Partisi ismini Ocak Partisi olarak değiştirdiğinden kura çekimine bu isimle katılacaktır," diye konuştu.

                YENER, 31 Mart günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılma hakkına sahip siyasi partilerimiz alfabetik sıralamaya göre sıraladıktan sonra ise kura çekimine başlandı.

                Çekilen kura sonucunda birleşik oy pusulasındaki sıralama şu şekilde:

                1. Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti), 2. İYİ Parti, 3. Sol Parti, 4. Büyük Birlik Partisi, 5. Memleket Partisi, 6. Anavatan Partisi (ANAP), 7. Demokratik Sol Parti DSP), 8. Yeniden Refah Partisi, 9. Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM), 10. Türkiye Komünist Partisi (TKP), 11. Anadolu Birliği Partisi, 12. Zafer Partisi, 13. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 14. Türkiye Komünist Hareketi 15. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), 16. Gelecek Partisi, 17. Yeni Türkiye Partisi, 18. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 19 Emek Partisi (EMEP), 20. Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), 21. Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), 22. Ocak Partisi, 23. Adalet Birlik Partisi, 24. Demokrat Parti, 25. Güç Birliği Partisi, 26. Millet Partisi, 27. Milli Yol Partisi, 28. Adalet Partisi, 29. Genç Parti, 30. Aydınlık Demokrasi Partisi (ADP), 31. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 32. Türkiye İşçi Partisi (TİP), 33. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi), 34. Saadet Partisi (SP), 35. Vatan Partisi. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı