YÜCEL YILMAZ: "BEĞENİLMEK DEĞİL TERCİH EDİLMEK İSTİYORUZ"

YÜCEL YILMAZ:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye yüzde 75 hibe ile 130 bin kilogram süt tozu otu tohumu dağıttı. Törende konuşan Başkan Yücel YILMAZ, bugüne değin şehre hizmet için harcadıkları 5 milyar lirayla

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye yüzde 75 hibe ile 130 bin kilogram süt tozu otu tohumu dağıttı. Törende konuşan Başkan Yücel YILMAZ, bugüne değin şehre hizmet için harcadıkları 5 milyar lirayla katma değer üreterek 100 milyar liraya çıkardıklarını söyledi.

                Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürütülen "Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye 130 bin kilogram süt otu tohumu dağıtıldı. Yüzde 75'i Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25'i de üretici katkılı süt otu tohumları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü binası bahçesinde düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. 

                Törene, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ'ın yanı sıra; Karesi Kaymakamı Metin ARSLANBAŞ, Karesi Belediye Başkanı Dinçer ORKAN, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan ÇETİN, Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat ŞİMŞEK, oda ve birlik başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı. 

                “5 MİLYAR İLE 100 MİLYARLIK KATMA DEĞER ÜRETTİK”

                Balıkesir’in kar yapan, katma değeri yüksek bir şehir olması için her alanda çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ; “Balıkesir’in bütçesi 790 milyon liradan, 9 milyar liraya çıktı. Değerlerin hepsine değer katıyoruz. Avrupa Birliği’nden kaynaklar alıp, kendi harcamamız gerekenleri onlara yaptırıyoruz. Balıkesir’de kavga, gürültü yok. Tüm kurumlarla birlikte hareket ederek zoru başarıyoruz. Harcadığımız 5 milyar lira ile bugüne değin 100 milyar lira katma değer ürettik. Bir insanı rakamsal olarak değerlendirdiğinizde başarısı, başarısızlığı ortaya çıkar. Diyalog kapılarınız herkese açık. Kim kapıdan içeriye giriyorsa, onun derdi dinleniyor ve çözüme ulaşıyor. Biz beğenilmek değil, tercih edilmek istiyoruz,” dedi.

                “ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

                Şehir ekonomisinin lokomotifi; tarım ve hayvancılığı önceleyerek hayata geçirdikleri hizmetlerle, üreticilerin elini güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Başkan YILMAZ; “Geçtiğimiz haftalarda üreticilerimize; selektör makinesi, süt soğutma tankı, damızlık koyun ve koç desteğinde bulunduk. Verdiğimiz desteklerle, üreticilerimizin her zaman yanındayız. Bugün de 20 ilçemizden gelen üreticilerimize, süt otu tohumu (ryegrass) dağıtacağız. Süt sığırı ve küçükbaş yetiştiriciliği yapan işletmecilerimizin en çok kullandığı ve verim aldığı yem çeşitlerinden olan süt otunun tohumunu, her yıl desteğimizi artırarak üreticilerimizle buluşturuyoruz,” ifadelerini kullandı. (DENİZ ERGEN)



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı