YÜCEL YILMAZ TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI SEÇİLDİ

YÜCEL YILMAZ TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI SEÇİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçildi.

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı ile Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği'nin ardından Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçildi. Başkan YILMAZ, koltuğu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN'den devraldı.

                "TBB, ÖNEMLİ BİR MİSYON YÜKLENİYOR"

                Türkiye Belediyeler Birliği olağan Meclis Toplantısı, Ankara'da yapıldı, yeni başkanını oyladı. Genel Kurulu hitap eden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, 1945’te dernek olarak kurulan birliğin yerel yönetimlerin ve belediyecilik anlayışının geliştirilmesi açısından önemli bir misyon yüklendiğini belirtti.

                “KALKINMA YERELDE BAŞLIYOR”

                Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını söyleyen Başkan YILMAZ; “Demokrasi ve kalkınma yerelden başlıyor. Bu nedenle belediyelerin birliği, Türkiye Belediyeler Birliği çok önemli. Bu birlik 1945’ten beri tüm Belediye Başkanlarını bir çatı altında bir araya getiren, yerel yönetimlerin beklenti ve gereksinmelerini karşılamak ve güçlendirmek için kurulmuş Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri. Sorumluluğumuzun farkındayız,” dedi.

                “ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”

                Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 9 yıl boyunca Balıkesir ve Türkiye’yi çok farklı uluslararası platformlarda temsil etme olanağı bulduğunu söyleyen Yücel YILMAZ; “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı, Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği ve Avrupa Konseyi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nde görevlerimiz var. Allah’ın izniyle Türkiye Belediyeler Birliği olarak ülkemizi ve belediyelerimizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız,” dedi.

                ŞAHİN: “BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ”

                TBB Başkanlığı görevini Yücel YILMAZ’a devreden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN ise; “Başkanımız genç ve dinamik bir başkan. Şehri için olan emeğine ben şahidim, uluslararası vizyonuna ben şahidim. Size güveniyoruz,” açıklamalarında bulundu.

                                                                                                              Haber: AHMET KARANFİL

 



  • Cumartesi 30.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.9 ° / 15.7 ° Güneşli