Gürdal ERGEN


ŞEKERİN TADI KAÇMADI

"...Fabrika Müdürünü (Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü) göndermeye ant içmiş küçük bir zümre CHP'li Milletvekili Serkan Sarı'nın kapsını çalmıştı.


"...Fabrika Müdürünü (Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü) göndermeye ant içmiş küçük bir zümre CHP'li Milletvekili Serkan Sarı'nın kapsını çalmıştı. O da kendisine gelen iki kişinin dedikodu mu dersiniz iftira mı dersiniz bilemem incelemeden, araştırmadan doğruluktan uzak bu söylemini meclise taşıdı, soru önergesi verdi. Konu ile ilgili Müfettiş geldi ve doğal olarak Fabrika Yönetimi aklandı. Tabi Susurluk'ta bundan en fazla CHP sevdalıları zarar görüp mahcup oldu.

                İddiaya göre bu mahcubiyeti ve yenilgiyi ortadan kaldırmak için ise fabrikadan emekli CHP'li biri Türkşeker Genel Müdür Yardımcısı Erkan İçöz ile görüştü. Tabi iddia o ki Fabrika Müdürünün CHP'li vekilin soru önergesi nedeniyle görevden alınıp Ağrı Şeker Fabrikasına gönderileceğini söylemiş Erkan İçöz. Biir de teselli etmiş, rahat olun gibisinden. Bu arkadaş Susurluk'ta her yerde Erkan İçöz'ün adıyla Fabrika Müdürünü astı, kesti.

                ...Ak Parti ve MHP yani Cumhur İttifakı tüm bileşenleri ile Fabrika Müdürünün arkasında. İyi Partili Belediye Başkanı değer veriyor. Halk seviyor, ilçe bürokrasisi saygı duyuyor."

                Bu iddiaların sahibi, Susurluk Şeker Fabrikası Müdürünün Ağrı'ya tayin edilmesini, onun sözleriyle "sürgün" edilmesini CHP'ye bağlıyor.

                Nereden varıyor bu fikre, belli değil!..

                1. Tayin olan, iddia sahibine göre "sürgün" olan kişi hakkında bir şikayet olursa Müfettiş gönderilir, gelen Müfettiş de; (Yine iddia sahibine göre, Müfettiş gelmiş ve doğal olarak Fabrika Yönetimi aklanmış) "Bu Müdür burada iken ben rahat görev yapamam. Sağlıklı bir teftiş yapabilmem için bu müdürün uzaklaştırılması gerekir” der. Teftişe muhatap olan kişi de geçici olarak başka bir yere gönderilir. (Böyle bir Müfettiş kararından söz edilmiyor.)

                2. Terfiye dayalı tayinler genellikle doğudaki fabrikalara yapılır. Herhangi bir nedenle batı fabrikalarına yapılan tayin, tayin mevsiminde (Temmuz, ağustos ayları) doğu fabrikalarına gönderilir. (Tayin mevsimi değil.)

                3. Her türlü tayinler, okulların tatile girmesi ile gerçekleştirilir ki bu durum da usul haline gelmiştir. (Okullar tatile girmedi.) 

                En çok da akla zarar iddia "Ak Parti ve MHP yani Cumhur İttifakı tüm bileşenleri ile Fabrika Müdürünün arkasında" sözleri.

                Bu ne mene bir iddia ki Hükümet tam takım arkasında durduğu bir Müdürü "sürgün" ediyor? Bıçağı bu denli kesen Fabrikadan emekli CHP'li kim? Nedir bu CHP'ye düşmanlık? Şeker Fabrikası Müdürünün buradan alınması kimin işine yarayacak ki?

                SONUÇ: İdari Mahkeme (benim görüşüme göre) bu tayini iptal eder. 

                Asıl üzerinde durulması gereken konu pancar üretimini bölgemizde artırmak. Geçen yıl Susurluk ve çevresinde üretilen pancar, fabrikamızda 20 günde işlenecek kadar azdı. Bu yıl bu miktar, 6-7 güne indi. Pancar yine Eskişehir'den gelecek. Ancak bu pancar ekimini tayinle kesinlikle ilişkilendirmeyin. Bu durum, Hükümetin tarım politikası ile ilgili.

                Şekerin tadı kaçmadı… 

Önemli olan çevremizde pancar ekimini artırmak!..

Hoşça kalın, dost kalın!.. 

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli

Balıkesir

04.05.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:00
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 21:43